Farah Zeynep Abdullah “Bihter” sinemasına ortak oldu

tarafından
29
Farah Zeynep Abdullah “Bihter” sinemasına ortak oldu

Halid Ziya Uşaklıgil’in tıpkı isimli romanından ekranlara uyarlanan ve “Aşk-ı Memnu” dizisinin öyküsünü beyazperdeye taşıyan “Bihter” sinemasının çekimleri geçtiğimiz hafta sona ermişti.

Caner Alper ve Mehmet Binay’ın direktör koltuğunda oturduğu, başrollerini Farah Zeynep Abdullah ve Boran Kuzum‘un paylaştığı “Bihter” sinemasıyla alakalı yeni bir gelişme yaşandı.

KREATİF ÜRETİMCİ OLDU

Birsen Altuntaş’ın haberine nazaran; Abdullah, “Bergen” sinemasında olduğu üzere projeye üretim ortağı oldu. 1800’lü yıllarda geçen “Bihter” sinemasının kreatif imalcisi olan Abdullah, oyuncu seçimlerinden, senaryonun işlenişine kadar birçok mevzuda kelam sahibi oldu. Ünlü oyuncunun montaj sürecine de dahil olacağı öğrenildi.

Başrollerini Farah Zeynep Abdullah (Bihter) ve Boran Kuzum’un (Behlül) paylaştığı, takımında Osman Sonant (Adnan bey), Hande Ataizi (Firdevs), Ebru Özkan (Matmazel), Helin Kandemir (Nihal), Nezaket Erden (Peyker), Mert İnce (Bülent), Mertcan Tekin (Nihat) ve Lorin Menhart (Beşir) üzere isimlerin yer aldığı sinemanın senaryosunu Mervem Göntem’in kaleme aldı.