Finlandiya, İsveç, Lübnan ve Katar’da Türkiye’deki seçimler için oy verme süreci başladı

tarafından
40
Finlandiya, İsveç, Lübnan ve Katar’da Türkiye’deki seçimler için oy verme süreci başladı

Finlandiya’nın başşehri Helsinki’de, Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Devir Milletvekili Seçimleri için sandık kuruldu.

Seçmenler, lokal saatle 09.00’dan itibaren oy kullanmaya başladı. Oy verme süreci 21.00’e kadar sürecek. Seçmenler, 7 Mayıs akşamına dek kurulan sandıklarda oy kullanabilecek.

Finlandiya’da toplam 6 bin 791 kayıtlı seçmen bulunuyor.

Türkiye’nin Helsinki Büyükelçisi Deniz Çakar, vatandaşların oy kullanmaya sabah 09.00 prestijiyle başladıklarını belirterek, “Her şey yolunda gidiyor. Vatandaşlarımızın ilgisi memnuniyet verici. Sandık konseylerimiz tamam. Müşahitlerimiz seçimi hazırlık sürecinin başından itibaren izliyor.” tabirlerini kullandı.

İSVEÇ

İsveç’te, Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Periyot Milletvekili Seçimleri için oy kullanma süreci başladı. Başşehir Stockholm’de bulunan Stockholm (Alvsjö) Fuarı alanında sandıklar kuruldu.

Yüksek Seçim Heyeti datalarına nazaran, İsveç’te kayıtlı 42 bin 800 seçmen, 7 Mayıs’a kadar oylarını Stockholm Fuarı alanında kurulan sandıklarda kullanabilecek. Mahallî saatle 09.00’da başlayan oy kullanma süreci saat 21.00’e kadar sürecek. Sandıkların kurulduğu binanın etrafında güvenlik tedbirleri alındı.

İsveç’teki Türkler, Türkiye’deki seçimler için 6’ncı kez sandık başına gidiyor.

LÜBNAN

Seçmenler, başşehri Beyrut’ta kurulan sandıklarda lokal saatle 09.00’dan itibaren oy kullanmaya başladı. Oy verme süreci 21.00’e kadar sürecek. Seçmenler, 7 Mayıs akşamına dek kurulan sandıklarda oy kullanabilecek.

Lübnan’da toplam 8 bin 336 kayıtlı seçmen bulunuyor.

Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, “1-7 Mayıs tarihleri ortasında sandıklarımız seçmenlere açık olacaktır. Bugün sabahtan itibaren vatandaşlarımız oy kullanımına başladı. Lübnan’da 8 bin 300’den fazla seçmenimiz var. Vatandaşlarımızın inançlı bir halde oy verme sürecini yapabilmesi için tüm hazırlıklarımızı yaptık.” tabirlerini kullandı.

KATAR

Katar’daki seçmenler, Türkiye’nin Doha Büyükelçiliği’nde, lokal saatle 09.00’dan itibaren oy vermeye başladı

Katar’da toplam 10 bin 868 kayıtlı seçmen bulunuyor.