Futbol topluluğu dolandırıldı! Banka müdürü ve 3 kişi tutuklandı

tarafından
33
Futbol topluluğu dolandırıldı! Banka müdürü ve 3 kişi tutuklandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Kabahatlerle Uğraş Şube Müdürlüğü takımları, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Fatih Terim, kızı Buse Bahçekapılı, damadı Volkan Bahçekapılı, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera’nın da ortalarında bulunduğu çok sayıda kişinin “yüksek karlı saklı fon” vaadiyle dolandırılması ve şube müdürünün tutuklanmasının akabinde çalışma başlattı.

Ekipler, yaptığı çalışmada, şube müdürü S.E’nin elden yüksek paralar vererek müştekilerin inancını kazandığını daha sonra ise 55 milyon dolarlık bir haksız yarar elde ettiğini saptadı.

Müştekilere vadettiği ölçüleri ödemeyen ve yapılan şikayetler sonrası tutuklanan S.E’nin elde ettiği paraların yurt dışına çıkarılma ihtimali üzerinde duran gruplar, şüpheliyle birlikte hareket ettikleri bedellendirilen 5 zanlının, olay tarihlerinde çok defa yurt dışına giriş çıkış yaptığını belirledi.

Çalışmalarını tamamlayan takımlar, İstanbul, Edirne ve Tekirdağ’da düzenlenen eş vakitli operasyonda 5 zanlıyı yakaladı.

Emniyetteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3’ü tutuklanırken 2’si isimli denetim kararları uygulanarak özgür bırakıldı.