Futbolda UEFA ve ulusal lisans alan kadrolar muhakkak oldu

tarafından
27
Futbolda UEFA ve ulusal lisans alan kadrolar muhakkak oldu

Federasyondan yapılan açıklamada, TFF Kulüp Lisans Konseyinin gerçekleştirdiği toplantıda aday kadroların sunduğu evrakların, Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı ile UEFA Bayanlar Şampiyonlar Ligi Kulüp Lisans Talimatı’nda aranan sportif, futbol toplumsal sorumluluk, altyapı, personel-idari, türel ve mali kriterler istikametinden incelendiği belirtildi.

Yapılan incelemeler sonucunda 18 kulübün UEFA lisansı, 7 kulübün ise ulusal lisans almayı hak ettiği bildirildi.

Spor Toto Muhteşem Lig’den Adana Demirspor, Otomobilim.com Konyaspor, Beşiktaş, Corendon Alanyaspor, Demir Küme Sivasspor, Fenerbahçe, Galatasaray, İstanbulspor, Medipol Başakşehir, Kasımpaşa ve Trabzonspor, Spor Toto 1. Lig’den Göztepe ve Turkcell Bayan Futbol Muhteşem Ligi’nden ALG Spor, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fomget, Beşiktaş Vodafone, Fenerbahçe Petrol Ofisi, Galatasaray Petrol Ofisi ve Trabzonspor’un UEFA lisansı almaya hak kazandığı tabir edildi.

Spor Toto 1. Lig’den Ankara Keçiörengücü, Bodrumspor, Çaykur Rizespor, Manisa FK ve Yılport Samsunspor, TFF 2. Lig’den Anagold 24Erzincanspor ile Weecoins Kırklarelispor’a ise ulusal lisans verildiği aktarıldı.

Kalan 55 kulübe ise kriter eksiklerini tamamlamaları için 30 yahut 60 gün müddet tanındığı kaydedildi.