Gabonlu Dina’nın mevti: 4. defa gözaltına alınan zanlı tutuklandı

tarafından
30
Gabonlu Dina’nın mevti: 4. defa gözaltına alınan zanlı tutuklandı

Karabük’te Filyos Çayı’nda cansız vücudu bulunan 17 yaşındaki Gabon asıllı Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nun vefatıyla ilgili soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında 3 kere gözaltına alınıp, savcılığın tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettiği ve mahkemenin 3 sefer hür bıraktığı kuşkulu Dursun Acar’ın tekrar özgür kalmasına Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti.

İtiraz üzerine savcılığın talimatıyla 4. sefer gözaltına alınan Dursun Acar, sevk edildiği mahkemece ”kuvvetli hata şüphesi” sebebiyle tutuklandı.

”BEN ÖLDÜRMEDİM”

Sağlık denetimi için polis grupları tarafından hastaneye götürülen Acar, hastaneye girerken gazetecilerin, “Siz mi yaptınız? Siz mi öldürdünüz?” sorusuna, “Ben yapmadım. Ben mağdur diye otomobile aldım, otomobilden indi. Diğer bir şey yok. Ben öldürmedim.” diye karşılık verdi.

Dursun Acar, hastane çıkışında “Dina’yı neden otomobilinize aldınız?” sorusuna da “Yaralı bir kız otomobilin önüne atladığı için aldım. Hastaneye götürmek için aldım.” karşılığını verdi.

Ibouanga’nun Filyos Çayı’nda 26 Mart’ta cansız vücudu bulunmuştu.

Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Dinabongho’nun vefatıyla ilgili kontağı olduğu düşünülen 3’ü yabancı, 8 kişi, farklı vakitlerde gözaltına alınmıştı.

Şüphelilerden 5’i savcılık sözünün akabinde, 3’ü ise isimli denetim kaidesiyle hür bırakılmıştı. Dina’nın vefatından evvel arabasına bindiği Dursun Acar da geçtiğimiz hafta içinde 3 sefer gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki süreçlerinin akabinde sevk edildiği savcılık tarafından tutuklama talebiyle 3 defa mahkemeye sevk edilen Dursun Acar mahkeme tarafından 3’ünde de isimli denetim koşuluyla özgür bırakılmıştı.