Gabonlu öğrencinin sır vefatı | Büyükelçilik avukatı sordu: Bir kişi neden otomobilden atlamaya kalkışır?

tarafından
45
Gabonlu öğrencinin sır vefatı | Büyükelçilik avukatı sordu: Bir kişi neden otomobilden atlamaya kalkışır?

Karabük Üniversitesi öğrencisi olan Dinabongo İbunda’nın 26 Mart günü cansız vücudu, Filyos Çayı kenarında bulunmuştu. Olayla ilgili soruşturmada; kaybolmadan evvel konutunun bulunduğu sokakta yalın ayakla koştuğu anlar ortaya çıkmıştı.

Gabon asıllı üniversite öğrencisinin kuşkulu vefatıyla ilgili soruşturma da sürüyor. Yürütülen soruşturmada Dinabongho’nun vefatıyla ilgili teması olduğu düşünülen 3’ü yabancı, 8 kişi, farklı vakitlerde gözaltına alındı. Emniyetteki süreçleri tamamlanan 8 bireyden 5’i savcılık sözünün akabinde, 3’ü ise isimli denetim kuralıyla özgür bırakıldı. Şüphelilerden D.A.’nın hür bırakılmasına Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. Yine mahkemeye sevk edilen D.A., tekrar isimli denetim kaidesiyle hür kaldı.

Gabon Büyükelçiliği’nin avukatı Kerim Bahadır Şeker, Filyos Çayı’nda cansız vücudu bulunan Gabon asıllı Dinabongho Ibouanga (17) ile ilgili yürütülen soruşturmada 2 sefer mahkemeye sevk edilmesine karşın isimli denetim koşuluyla özgür bırakılan D.A. hakkında verilen karara itiraz edeceklerini belirtti. Şeker, “D.A. sözlerinde açık bir formda söylüyor. ‘Arabamda elleri kanıyordu’ diyor. Sonra otomobilden kapıyı açmak suretiyle atlamaya kalkıştı. Bir kişi neden giden otomobilden atlamaya kalkışır? Otomobildeki araştırmalar sağlandığında kan bulguları bulunacak. Burada ona yer yapılmaya çalışılıyor.” dedi.

‘ARABAMDA ELLERİ KANIYORDU’

Avukat Şeker, D.A.’nın tabirleriyle ilgili bilgi vererek, “D.A. tabirlerinde açık bir biçimde söylüyor. Benim otomobilimde elleri kanıyordu. Ellerinin kanamasından sonra otomobil devam ederken otomobilden kapıyı açmak suretiyle atlamaya kalkıştı. Bir kişi neden giden otomobilden atlamaya kalkışır? Otomobilin içindeki araştırmalar sağlandığında kan bulguları bulunacak.” diye konuştu.

Kerim Bahadır Şeker, D.A.’nın, engelli aile bireyleri olduğu için tutuklanmadığını belirterek, “Burada bir patlama olsa, ben desem ki annem, babam, teyzem, kuzenim yatalak halinde diye söz etsem ve beni salıverseler bu kamu vicdanını yaralar mı yaralamaz mı? Siz kamuoyundaki takipçilerin kanaatine bırakıyorum. Hukuken aslında muhalif, garabet ve kabul edilemez. Böylesi bir karar bizlerin vicdanlarını yaralamaktadır. Buna istinaden gerekli itirazları şahsen gerçekleştireceğiz” dedi.

‘BİZLERİ ŞOKE EDEN BİR KARARLA KARŞI KARŞIYA BIRAKTILAR’

Gabon Büyükelçiliği’nin Dina’nın vefatıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı’na nota verdiğini hatırlatan Şeker, “Bu notaya ait olarak Gabon Cumhuriyeti Devleti’nin başbakanlık kanadından açıklama geldi. Meclis’te Sayın Başbakanın yaptığı açıklamada kendisi 1 tutuklu olduğunu tabir etmişti. Evet, Sayın Başbakan bu açıklamayı yaptığı saat prestijiyle doğruydu. Fakat maalesef ki bahsetmiş olduğum, Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararı sonucunda isimli denetim kararıyla hür bırakılarak bizleri şoke eden bir kararla karşı karşıya bıraktılar. Umarız ki en yakın vakitte bu sürünceme ve cinayete ait sorumlular hukuk önüne çıkarılarak en ağır biçimde cezalandırılır” diye konuştu.