Galatasaray Kulübü Lideri Dursun Özbek’ten şampiyonluk açıklaması

tarafından
37
Galatasaray Kulübü Lideri Dursun Özbek’ten şampiyonluk açıklaması

Galatasaray Kulübü Lideri Dursun Özbek, sarı-kırmızılı futbol grubunun Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında Spor Toto Muhteşem Lig’de hak ettiği şampiyonluğu alacağına inandığını söyledi.

Özbek, sarı-kırmızılı futbol grubunun 17 Mayıs 2000’de UEFA Kupası’nı kazandığını hatırlatarak, “Bugün 17 Mayıs, kulübümüzün tarihi açısından kıymetli bir gün. Bundan 23 yıl evvel Galatasaray, Avrupa’da tarih yazarak UEFA Kupası’nı Türkiye’ye getirdi. Başta devrin lideri Sayın Faruk Süren ve idare konseyi ile Fatih hocamız, teknik takımı, oyuncularımız, Kopenhag’a kadar gelip grubumuzu destekleyen taraftarlarımız ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepimizin gururla, gözyaşları içinde şahit olduğu bu muvaffakiyet, Türk futbol tarihinin kulüpler bazındaki en büyük başarısıdır. Bu muvaffakiyetin yıl dönümünde bir kere daha gururla tabir etmek isterim ki; Gerçekleri tarih muharrir, tarihi de Galatasaray.” sözlerini kullandı.

ŞAMPİYONLUK AÇIKLAMASI

Özbek kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Size seçim devrinde verdiğimiz kelamların hepsini tek tek tutuyoruz. Futbol kadromuz geçen dönemi 13. sırada bitirmişti. Bu ekibi tekrar Galatasarayımıza yakışır bir halde şampiyon adayı haline getirmek öncelikli amacımızdı. Bunun için sportmen maaşlarını avro bazında geçen periyoda benzeri düzeyde tutmak kuralıyla yaptığımız yatırımlarla ekibimizi çok daha pahalı ve rekabetçi hale getirdik. Şu anda atletlerimize bilhassa Avrupa kulüplerinden gösterilen ilgi, pahanın ne kadar arttığının en değerli göstergesidir. Dönemin bitmesine az kaldı. Dün akşam da maçımızı kazandık ve başkanız. Cumhuriyetimizin 100. yılında şampiyon olmak en çok Cumhuriyetin yüzü Galatasaray’a yakışacaktır. Ekibimiz şampiyon olmayı sonuna kadar hak etti ve şampiyon olacaktır.”