Galatasaray’da Gomis krizi

tarafından
27
Galatasaray’da Gomis krizi

Galatasaray Teknik Yöneticisi Okan Buruk, Fatih Karagümrük maçının takımında yer almayan Bafetimbi Gomis’in bundan sonra ekipte forma giymek istemediğini kendisine söylediğini lisana getirdi.

Buruk, müsabakanın akabinde düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi: “Aslında bugün santrfor opsiyonlarımızdan biri Gomis’ti. Perşembe günü idman öncesi bana geldi, bundan sonra oynamak istemediğini söyledi. Icardi-Barış değişikliği onun kabul etmediği bir şeydi. Genel olarak daha az mühlet aldığı için bundan sonra Galatasaray forması giyip, oynamak istemediğini söyledi. Onu çok seven ve paha veren biri olarak, son 7 maçta ona muhtaçlığımız olduğunu söyledim. Galatasaray içerisinde çok bedelli olduğunu tekrar hatırlatmak istedim. Kendisi için bunun bir gurur problemi olduğunu, bundan sonra oynamak istemediğini tekrar söyledi.”

BURUK: KARARI İDARE VERECEK

Bu durumun kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu lisana getiren Buruk, “Başkanımız da kendisi ile konuştu. Dün de bel ağrısı nedeniyle idmana çıkmadı. Bugün de onu burada oynatma bahtımız olmadı. Kendisiyle ilgili kararı idaremiz verecek. Biz çok efor sarf ettik. Bundan sonra oynamayacağını, son kararının bu olduğunu, bunun değişmeyeceğini söyledi” diye konuştu.

ÖZBEK: ÇIKIŞINI YADIRGADIM

Galatasaray Lideri Dursun Özbek de mevzuya ait bir soruya şu karşılığı verdi: “Dün Florya’daydım, orada öğrendim. Gomis’i Türkiye’ye getiren benim. Evvelki başkanlık dönemimde transferini ben yaptım. Galatasaray’a uzun mühlet hizmet etti. Gomis’in davranış biçimi kabul edilebilir değil. Biz nasıl seçilmiş olarak hizmet ediyorsak Galatasaray’ın profesyoneli olarak bütün profesyoneller de hizmet etmek durumundadır. Gomis’in çıkışını yadırgadım. Alandaki işveren Okan hoca nasıl takdir ettiyse tüm futbolcuların hürmet duyması gerekiyor. Herkes Okan hocaya hürmet gösteriyor. Önümüzdeki hafta idare şurasında etraflıca konuşacağız.”

GOMIS: BİRÇOK ARGÜMAN DUYDUM, ŞAŞIRDIM

Bafetimbi Gomis, sarı-kırmızılı kulübün lideri Dursun Özbek ve teknik yöneticisi Okan Buruk’un, “Gomis dönemin kalan maçlarında oynamak istemiyor” kelamları hakkında açıklamada bulundu.

Gomis, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi:

“Maçtan sonra kendi adıma birçok argüman duydum, epeyce şaşırdım. Bu akşamki sonuçtan sorumlu olamam zira alanda değildim. Grubun kazandığı ve bensiz çok âlâ gittiği bir çok maçta olduğu üzere. Sırt ağrılarım var. Gerçek bu. Geri kalan kısım ise soyunma odası konuşmaları, onları da seslendirmenin yeri burası ya da medya değil. Zira Galatasaray’a ve ekip arkadaşlarıma çok büyük hürmetim var. Ekibin odaklanması gereken bir şampiyonluk ve kalan maçlar var. Mevzu ben ya da öteki bir birey olamaz.”