Hafsa Sultan Kervansarayı’nın onarımı için birinci adım atıldı

tarafından
38
Hafsa Sultan Kervansarayı’nın onarımı için birinci adım atıldı

Marmaris Belediyesi, tarihi kale girişindeki menzilhane olarak da bilinen Hafsa Sultan Kervansarayı’nın onarım ve hamam kısmının da rekonstrüksiyon uygulamasının birinci adımı olan mimari projeyi başlattı.

Marmaris Belediye Lideri Mehmet Oktay, burada yaptığı konuşmada, kıymetli vazifelerinden birinin de Marmaris’in tarihi ve lokal bedelleri korumak olduğunu belirtti.

Marmarislilerin anılarında yer alan yapının tekrar hayatla buluşmasını sağlayacaklarını söz eden Oktay, “Yoğun uğraşlarımız sonucunda kervansarayı da restore edecek olmanın memnunluğunu yaşıyoruz. Hem tarihimizi korumak hem de kıymetlerimizi gelecek nesillere aktarmak ismine değerli olacak bu çalışma ekonomik olarak da ilçemize katkı sunacak. Turizmin 12 aya yayılması için gayemizde turistik ve ticari özgün fonksiyonuyla Kaleiçi bölgesinde hareketlilik sağlayacak” diye konuştu.

KERVANSARAY HAKKINDA

Giriş kapısında “Bu menzilhaneyi, Sultan Selim Han’ın oğlu, karalar ve denizler sultanı, Arap ve Acem hükümdarlarının efendisi Sultan Süleyman Han 1545 yılında yaptırmıştır” tabirinin yer aldığı Kervansaray’ın tabelasında imal emelinin da “Rodos seferi sırasında konaklama” olduğu yazısı bulunuyor.

Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos seferi sırasında Marmaris Kalesi ile imalini emrettiği ve vakitle özel mülke dönüşen kervansarayın kimi periyotlarda bar ve cümbüş yerlerine dönüştürülmesi reaksiyon toplamış, kamulaştırılmasına çalışılmıştı.