Hollanda’da sandık başında arbede: Çevik kuvvet müdahale etti

tarafından
34
Hollanda’da sandık başında arbede: Çevik kuvvet müdahale etti

NL Times’ın haberine nazaran, Hollanda’da bir polis sözcüsü Amsterdam’da Türk seçmelerin oy kullandığı sandığın başında tartışma çıktığını duyurdu. Olay yerine çok sayıda ambulans ve 100’den fazla çebvik kuvvetin sevk edildiğini söyleyen polis, hengamenin dün 21.00 civarında başladığını ve 2.30’a kadar devam ettiğini söyledi.

Sosyal medyada dolaşan imajlarda ise fuardaki stant alanında tamamı erkeklerden oluşan bir iki kümenin arbede ettiği ve polisin onları sakinleştirmeye çalıştığı görülüyor. Bununla birlikte iki farklı siyasi parti temsilcileri ortasında çıkan hengamenin akabinde tutuklama olmadığı kaydedildi.

Öte yandan, dün Hollandalı çift asıllı Türklerin Türkiye cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde oy kullanabilecekleri son gündü. Lahey, Deventer ve Eindhoven’da da Türkiye vatandaşları için oy kullanma yerleri açıldı.

2018’DE YAKLAŞIK YÜZDE 73,3 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A OY VERDİ

Hollanda’da yaklaşık 250 bin seçmen bulunuyor. Ayrıyeten, Hollanda’daki Türk kökenli insanlara doğduklarında otomatik olarak Türk vatandaşlığı verilir ve buna oy hakkı da dahil.

Diğer taraftan, 2018 yılında üç Hollandalı Türk’ten biri fiilen oy kullandı ve oyların neredeyse yüzde 73,3’ü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gitti.