İbrahim Kalın: Seçim sonucu ne olursa olsun saygılıyız

tarafından
32
İbrahim Kalın: Seçim sonucu ne olursa olsun saygılıyız

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Alman Die zeit gazetesinin sorularını yanıtladı.

Yaklaşan 14 Mayıs seçimleriyle ilgili hükümetin muhtemel bir seçim mağlubiyetini kabul etmeyeceğine dair telaşların yersiz olduğunu belirten Kalın, “Son 21 yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan birçok seçime, genel seçime, mahallî seçime, referandumlara katıldı. Bu seçim onun 17’nci seçimi olacak. Seçim sonucunu hiç sorgulamadı. Sonuç ne olursa olsun seçim sonucuna hürmet duyuyoruz.” dedi.

Halkın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği takviyenin artarak sürdüğünü söyleyen Kalın, “Demokratik bir yarış içerisindeyiz ve bu yarış şimdi bitmedi. En son 2018’de Cumhurbaşkanımız yüzde 52,6 ile seçimi kazandı, bakalım nasıl olacak. Bu muvaffakiyet hikayesini devam ettireceğimize ve insanların ezici bir çoğunlukla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy vermeye devam edeceğine inanıyoruz.” diye konuştu.

THE ECONOMIST’E TEPKİ

Kalın Twitter’dan, İngiliz “The Ekonomist” dergesinde yer alan “2023’ün en değerli seçimi. Türkiye ve Demokrasinin geleceği” başlıklı haberi de kıymetlendirdi.

Haberde yer alan “Yeni hükümet Batı’yla hasarlı bağlantıları tamir edecek” tabirine reaksiyon gösteren Kalın, “Ben bu lisanı, söylemi ve hangi bağlamda söylendiğini düzgün biliyorum. Sakin olun. Ülkeme talimat verdiğiniz günler geride kaldı. Son kelamı millet sandıkta söyleyecek.” sözlerini kullandı.