Ihlara Vadisi’nin ziyaretçi sayısının artırılması planlanıyor

tarafından
36
Ihlara Vadisi’nin ziyaretçi sayısının artırılması planlanıyor

Tarihi ve doğal hoşlukları bir ortada bulundurması nedeniyle açık hava müzesini andıran Ihlara Vadisi’ne ziyaretçi sayısının, hayata geçirilecek karşılama merkeziyle artırılması hedefleniyor. Aksaray’ın Güzelyurt ilçesindeki Ihlara Vadisi, dünyanın en büyük kanyonları ortasında yer alıyor.

Bölgeye gelen turistler, duvar üzere dik, derin ve dar vadinin tabanındaki Melendiz Çayı’nın kıyısında, 3,5 ile 7 ve 14 kilometrelik 3 güzergahta trekking yapma imkanı buluyor.

Aksaray Valiliğince başlatılan projede, bilet satış ünitesi, çocuk oyun alanları büfe, mescit, abdesthane, güvenlik noktası, ofis, kafeterya ve tuvaletler yer alacak. Vali Hamza Aydoğdu, Ihlara Vadisi‘nin yalnızca Aksaray’ın değil, dünyanın bir pahası olduğunu söyledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Aksaray Vilayet Özel Yönetiminin çalışmalara birlikte başladığını anlatan Aydoğdu, “Ihlara Vadisi hayatın olduğu nadir kanyonlardan birisi, her yıl yaklaşık bir milyonun üzerinde yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Buraya gelen konuklar için karşılama merkezi büyük kıymet arz ediyor. Bu sebepten ötürü Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a vadiye karşılama merkezi yapılması gerektiğini söyledik. Kendisi bu duruma çok sıcak baktı. Projelerimizi yaptık, konseylerimizden geçirdik. Buraya Türkiye’nin çok hoş bir biçimde temsil edileceği karşılama merkezi yapılıyor” dedi.

YAZ DÖNEMİNDE 1 MİLYON 500 BİN TURİST HEDEFİ

Aydoğdu, proje tamamlandığında ziyaretçilerin, vadiye girmeden evvel bütün gereksinimlerini giderebileceği ve dinlenebilecekleri bir alan olacağını tabir etti. Konsept bir proje hazırladıklarını vurgulayan Aydoğdu, yaz döneminde 1 milyon 500 bin turist ağırlamayı hedeflediklerini söyledi.