İngiltere, ChatGPT üzere yapay zeka modelleri hakkında inceleme başlattı

tarafından
36
İngiltere, ChatGPT üzere yapay zeka modelleri hakkında inceleme başlattı

Rekabet ve Piyasa Kurumu (CMA), teknolojiyi kullanan şirketler için rekabet ve tüketiciyi muhafaza hususlarını kıymetlendirecek.

Kurumun CEO’su Sarah Cardell, “İnsanlar yanlış yahut aldatıcı bilgi üzere meselelerden korunmaya devam ederken, bu dönüştürücü teknolojinin potansiyel yararlarının Birleşik Krallık’taki işletmeler ve tüketiciler tarafından basitçe erişilebilir olması çok önemlidir” dedi.

Yapay zeka üzerine araştırmalar yıllardır devam ederken, OpenAI’nin ChatGPT’si ve Midjourney üzere üretken yapay zeka uygulamalarının ani popülaritesi, kanun koyucuların, denetimsiz büyümeyi ve istenmeyen sonuçları düzenlemenin yollarını bulma gayretine yol açtı.

Dünyanın dört bir yanındaki düzenleyiciler artık hükümetlerin inovasyonu engellemeden “önleyici adımlar” geliştirebileceği bir istikrar bulmaya çalışıyor.

İngiltere’de hükümet, teknolojiye adanmış yeni bir denetim sistemi oluşturmak yerine yapay zekayı denetleme sorumluluğunu insan hakları, sıhhat, güvenlik ve rekabet düzenleyicileri ortasında paylaşmayı planlıyor.