İngiltere’de besin krizi: Yardım kolisi sayısı yüzde 37 arttı

tarafından
29
İngiltere’de besin krizi: Yardım kolisi sayısı yüzde 37 arttı

İngiltere genelinde bin 300 besin bankası merkezinden oluşan ağı takip eden Trussell Trust, çocuklar için bir milyondan fazla kolinin sağlandığını söyledi.

Yıl boyunca, 760 bin kişinin birinci defa besin bankası kullandığı ve bu sayının yıldan yıla yüzde 38 arttığı açıklandı.

Bu, artan hayat maliyetlerine karşı düşük geliri dengeleyemeyen insanların sayısındaki gibisi görülmemiş artışın akabinde geldi.

İngilizler, neredeyse tüm çalışanlar için fiyat artışını geride bırakan yüksek enflasyon nedeniyle bir yıldan fazla bir müddettir baskı altında.

Gelir izleyiciler, İngiltere’deki hane halkının, 1950’lerde karşılaştırılabilir kayıtların başlamasından bu yana ömür standartlarında iki yıllık en büyük daralmanın ortasında olduğunu kestirim ediyorlar.

Geçen hafta yayınlanan resmi bilgiler, genel tüketici fiyatları enflasyonunun Mart ayında yüzde 10,1’e düştüğünü gösterdi.

Ancak besin ve alkolsüz içecek fiyatları Mart ayında bir evvelki yıla nazaran yüzde 19,1 daha yüksek oldu ve bu, Ağustos 1977’den bu yana görülen en büyük artış oldu.

Sektör bilgilerine nazaran Nisan ayında bakkaliye enflasyonu yüzde 17,3 oldu.