İran Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesi hacklendi

tarafından
24
İran Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesi hacklendi

İran’ın resmi haber ajansı IRNA’ya nazaran, Kenani, Dışişleri Bakanlığının sitesinin hacklenmesine ait açıklamada bulundu.

Sitenin orta yüzünün siber akına uğradığını belirten Kenani, gerekli önlemlerin alındığını, tüm hizmet sistemlerinin faal olarak kamuoyunun kullanımına açıldığını kaydetti.

Kenani, “Sosyal medyada Dışişleri Bakanlığı’na ilişkin olduğu belirtilerek yayımlanan bilgiler geçersiz ve temelsizdir. Bugün olanlarla (siber saldırı) hiçbir ilgisi yok ve yalnızca bir medya abartısından ibaret” değerlendirmesinde bulundu.

İran medyasında yer alan haberlere nazaran, Dışişleri Bakanlığının internet sitesi bir hacker kümesinin saldırısı sonucu bir müddet çevrim dışı kaldı. Saldırıyı gerçekleştiren küme, bakanlığın çok sayıda bilinmeyen dokümanını ele geçirdiğini ileri sürdü.

Ele geçirildiği belirtilen bilgiler ortasında kimlik evrakları, bakanlık yazışmaları, telefon numaraları ve binlerce bakanlık çalışanının listesinin bulunduğu sav edildi.

Hacklenen sitenin ana sayfasında bir mühlet, ülkede terör örgütü olarak kabul edilen Halkın Mücahitleri Örgütü önderlerinin fotoğrafları ile birlikte “Hamaney’e vefat, yaşasın Recevi” tabiri yer aldı.

“Kıyam ta Serneguni” (Devirene Kadar Kıyam) isimli hacker kümesi, daha evvel de İslam Kültür ve Bağlantı Kurumunun internet sitesini hackleyerek 200 bin evrak ve doküman ele geçirdiğini sav etmişti.