İsrail ordu radyosu: Mısır’ın ateşkes uğraşları şu anda başarısız oldu

tarafından
30
İsrail ordu radyosu: Mısır’ın ateşkes uğraşları şu anda başarısız oldu

İsrail ordu radyosunun toplumsal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, “Mısır’ın uğraşları şu anda başarısız oldu. Taraflar bu gece ateşkese varılması konusunda anlaşamadı.” sözleri kullanıldı.

Adını vermek istemeyen Filistinli bir kaynak daha evvel yaptığı açıklamada, Mısır’ın İsrail ile Filistinli kümeler ortasında süreksiz ateşkes teklifinde bulunduğunu, tarafların teklifi kıymetlendirme basamağında olduğunu kaydetmişti.

İsrail’in “Maariv” gazetesinde yer alan haberde de, İsrail’den bir heyetin, Mısır hükümetinin teklif ettiği Gazze’deki Filistinli kümelerle süreksiz ateşkesi görüşmek üzere bu ülkenin başşehri Kahire’ye gittiği belirtilmişti.

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu 9 Mayıs Salı günü sabaha karşı İslami Cihad Hareketi’nin yönetici takımını amaç aldığını savunarak abluka altındaki Gazze’ye taarruz başlatmıştı.

İsrail ataklarında 6’sı çocuk 3’ü bayan olmak üzere 33 Filistinli hayatını kaybetmiş, 32’si çocuk 17’si bayan 93 Filistinli de yaralanmıştı.

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği ataklarda öldürülenler ortasında İslami Cihad’ın üst seviye takımından 6 isim de yer alırken, Filistinli kümeler ise bu hücumlara Gazze’den İsrail tarafına yüzlerce roket ve havan mermisi atarak karşılık vermişti.