İsrail’in Gazze saldırısına Türkiye’den reaksiyon

tarafından
30
İsrail’in Gazze saldırısına Türkiye’den reaksiyon

İsrail, abluka altındaki Gazze ve Lübnan’a hücum düzenledi. Gazze’de iki tünel ve Hamas’a ilişkin iki silah deposunun vurulduğu duyuruldu.

Saldırıya Türkiye’den reaksiyon geldi. TBMM Lideri Mustafa Şentop, “Her Ramazan ayında olduğu üzere yeniden İsrail savaş uçakları Gazze’yi bombalıyor.” dedi.

Şentop, “İsrail’in bu insanlık ve hukuk dışı saldırısını şiddetle lanetliyorum. İnsanlığın zulmü yeneceğine olan kesin inancımızla; kazanan adalet ve onurlu Filistin halkı olacaktır. Duamız ve dayanağımız Gazzeli kardeşlerimiz içindir.” diye konuştu.

ÖMER ÇELİK: TÜM BÖLGEYİ TEHLİKEYE ATIYOR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de saldırıyı kınadı. Netanyahu idaresinin, şiddeti artıran tehlikeli bir saldırganlık içerisinde olduğunu söyleyen Çelik, “Uluslararası toplum, tüm bölgeyi ateşe atan bu tehlikeli saldırganlığa karşı net bir tavır almalıdır.” sözlerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: YERİMİZ MUHAKKAK, FİLİSTİN’İN YANI

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter hesabı üzerinden mevzuyla ilgili bir paylaşım yaptı. Gazze’ye yönelik hücumları kınadığın söz eden Kılıçdaroğlu, “İsrail’in Gazze’ye yönelik ataklarını kınıyorum. Yerimiz belirlidir, Filistin’in yanıdır.” dedi.

MESCİD-İ AKSA’YA SALDIRI

Önceki gün de Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya İsrail polisince baskın düzenlenmişti. Kendilerini korumak için mescide sığınan Filistinlilere plastik mermi ve coplarla müdahale edilmişti. Atakta ortalarında bayan ve çocukların da olduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.