İstanbul’da AK Parti seçim ofisi önünde ateş açılmasına ait 2 zanlıya tutuklama istemi

tarafından
31
İstanbul’da AK Parti seçim ofisi önünde ateş açılmasına ait 2 zanlıya tutuklama istemi

İstanbul Valiliği, AK Parti Bahçelievler Seçim İrtibat Ofisi önünde motosikletten silahla havaya ateş açılmasıyla ilgili 2 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, Bahçelievler Kocasinan Mahallesi’ndeki AK Parti seçim irtibat ofisi önünde 21 Nisan Cuma saat 22.20 sıralarında bir motosikletten silahla havaya ateş edilmesi olayına ait çalışma yapıldığı belirtildi.

“Söz konusu olayda silahla havaya ateş eden O.Ş. ile motosikleti kullanan C.E. isimli kuşkulu şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır.” tabirlerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda 1 adet tabanca, 49 adet farklı ebatlarda fişek, 6.75 gram esrar unsuru, olayda kullanılan motosiklet ve olay sırasında giyilen kıyafetler ele geçirilmiştir.

Yapılan arşiv incelemesinde, kuşkulu şahıslardan O.Ş.’nin toplam 17 adet hata kaydı, kuşkulu C.E.’nin de toplam 21 adet cürüm kaydı olduğu tespit edilmiştir. Bahisle ilgili başlatılan tahkikat devam etmektedir.”

İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Emniyetteki süreçlerinin akabinde Bakırköy Adalet Sarayı’na sevk edilen şüpheliler savcıya söz verdi.

Şüpheli C.E., tabirinde, olay günü motosikleti kullandığını, gerideki arkadaşının ateş ettiğini, kendisinin haberi olmadığını ve olaydan ötürü pişman olduğunu kaydetti.

Diğer kuşkulu O.Ş. ise yakın vakitte cezaevinden çıktığını belirterek, olay günü ateş ettiği yerin seçim irtibat ofisine çok uzak olduğunu savundu.

Arada 300 metre ara bulunduğunu, oraya ateş etmiş olamayacağını öne süren O.Ş., maksat gözetmediğini ve pişman olduğunu lisana getirdi.

TUTUKLAMA TALEBİ

Savcılık, iki şüpheliyi, “silahla genel güvenliği taammüden tehlikeye sokma”, “mala ziyan verme” ve “6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Öteki Aletler Hakkında Kanun’a muhalefet” kabahatlerinden tutuklanmaları istemiyle hakimliğe sevk etti.