İstanbul’da aracını insanların üzerine sürdü

tarafından
39
İstanbul’da aracını insanların üzerine sürdü

İstanbul Beşiktaş Gayrettepe’de gece saatlerinde arkadaşı Bedirhan M. (21) ile birlikte cümbüş yerine gelen Özcan Ş. (22), burada eğlenip alkol aldı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde yerden çıkan iki genç teze nazaran dışarıda arbede eden bir kümeye denk geldi. Özcan Ş.’nin argümanına nazaran, burada kümedeki biri tarafından kendisine yumruk atıldı.

Kendisine küfür edildiğini de argüman eden Özcan Ş., akabinde arabasına binerek gaza bastı. O esnada bir anda hızlanan arabanın şoförü, yerin önünde kahyalık yapan Ali Sedat Ö.’ye ve Roşan Ö.’ye (31) çarptı. Olay sonucunda havada taklalar atarak yere savrulan Ali Sedat Ö., başından ağır biçimde yaralanırken, Roşan Ö. ise bacağından yaralandı.

Olayın akabinde ihbar üzerine sıhhat ve polis takımı sevk edildi. Kısa müddette olay yerine gelen sıhhat grupları ağır yaralı Ali Sedat Ö.’yü ve Roşan Ö.’yü hastaneye kaldırdı. Ameliyata alınan Ali Sedat Ö. yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olayı gerçekleştiren şoför Özcan Ş. ise tedavisinin akabinde Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü polisleri tarafından gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Burada sözü alınan Özcan Ş., işletmede eğlendiklerini, alkol aldıklarını, işletme çıkışı hengame eden bir kümeye denk geldiklerini, arbede edenlerden birinin kendisine yumruk attığını ve küfür ettiğini, araca bindiğini lakin birilerine çarptığını hatırlamadığını söyledi.

Birlikte yere geldiği arkadaşı Bedirhan M. ise işletmede eğlendiklerini, alkol aldıklarını, kimseyle kasvet yaşamadıklarını ve araca bindikten sonra Özcan Ş.’nin bu olayı gerçekleştirdiğini, el frenini durması için kendisinin çektiğini, olayı taammüden yapıp yapmadığını bilmediğini belirtti.

Emniyette isimli süreçleri yapılan Özcan Ş. sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkemece “kasten adam öldürme” kabahatinden tutuklanarak cezaevine gönderildi.