İstanbul’da Barış Boyun hata örgütüne operasyon: 9 gözaltı

tarafından
31
İstanbul’da Barış Boyun hata örgütüne operasyon: 9 gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Hatalarla Uğraş Şube Müdürlüğü grupları, Eyüpsultan’da bir araçtan 2 farklı arabaya uzun namlulu silah taşındığı bilgisi üzerine inceleme başlattı.

Yapılan çalışmalarda araçların, İtalya’da gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere hür bırakılan organize cürüm örgütü başkanı Barış Boyun grubuna ilişkin olduğu belirlendi.

Polis, tıpkı vakitte farklı vakitlerde Küçükçekmece’de 4 kişinin, Bağcılar’da ise 3 kişinin silahlı taarruz sonucu yaralanması olayının da ardında yeniden tıpkı cürüm çetesinin olduğunu saptadı. Bunun üzerine şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatan gruplar, adresleri tespit edilenlere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 9 kuşkulu gözaltına alındı.

Şüphelilere ilişkin adres ve araçlarda yapılan aramalarda 1 uzun namlulu silah, 5 adet 9 mm ruhsatsız tabanca, bu silahlara ilişkin çok sayıda fişek, 3 adet çelik yelek ve 1 adet çalıntı araç ele geçirdi. Şüphelilerin emniyetteki süreçleri sürüyor.

Öte yandan şüphelilerin silahlı akın düzenledikleri ve silah taşıdıkları anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı. İmgelerde siyah lüks bir arabayla öteki bir araca ateş açıldığı anlar ile 3 farklı araçtan inen şüphelilerin boş bir toprağa girdikleri daha sonra buradan dönüp araç değiştirerek olay yerinden ayrıldıkları anlar yer aldı.