İstanbul’da yasa dışı para transferi yapan “bakkal”a baskın

tarafından
36
İstanbul’da yasa dışı para transferi yapan “bakkal”a baskın

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Çaba ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü takımları, yabancı asıllı şahısların kabahatten elde ettikleri mal varlıklarını Zeytinburnu’nda bakkal görünümlü iş yerinde akladığını belirledi.

Çalışmalar kapsamında iş yerinin yasa dışı yollarla “havala” formülüyle memleketler arası para transferi yaptığını tespit eden gruplar, incelemelerin devamında bir aracın iş yeri önüne geldiği ve 7 yabancı uyruklunun içeri girdiğini gördü.

POLİS MÜŞTERİ ÜZERE GİRDİ

Polis de müşteri üzere iş yerine girdi. İçeride alışveriş faaliyetlerini izleyen gruplar, yabancı asıllı şahısların kaçak yollarla Yunanistan’a gitmek için yola çıktıklarını fakat gidemeyince bakkala göçmen kaçakçılarına vermek üzere emanet bıraktıkları paraları geri almaya geldiklerini belirledi.

Polis, kelam konusu iş yerinin ‘Havala’ olarak faaliyet gösterdiğini, yasadışı para transferinin gerçekleştirildiğini ve göçmen kaçakçılığının organize ettiğini belirledi. Bunun üzerine gruplar, içeridekilere suçüstü yakaladı. Operasyonda Afganistan asıllı iş yeri yetkilisi M.T., iş yeri çalışanı A.A.T. ve araç sürücüsü S.B. gözaltına aldı.

KAÇMAK İSTEDİLER

Ekiplerin içerideki çalışmaları devam ederken içeri giren bir kişi polisi görünce kaçmaya çalıştı. Yaşanan kısa periyodik kovalamacanın akabinde kaçan kuşkulu O.M.’de yakalandı. O.M.’nin üzerinden yüklü ölçüde para ele geçirildi. Şüphelinin bakkalda “Havala kuryesi” olarak çalıştığı öğrenildi. İş yerinde yapılan aramalarda göçmenler için alındığı bedellendirilen 4 uyku tulumu, bir pasaport, 99 bin 205 lira, bin 5 avro, 72 dolar para ve ziynet eşyası ile para sayma makinesi ele geçirildi. Ayrıyeten havala sisteminde paraların teslimi sırasında kullanılan şifrelerin yazıldığı çok sayıda not kâğıdı, göçmen kaçakçılığı tertiplerine dair ajanda ve kitapçıklar da bulundu.

4 KUŞKULU TUTUKLANDI

Operasyon kapsamında yakalanan 7 kaçak göçmen hudut dışı süreçleri için geri gönderme merkezine teslim edilirken, kaçak işyerinin yetkilisi M.T., iş yeri çalışanı A.A.T., minibüs sürücüsü S.B. ve havale kuryesi O.M. ise sözleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Dört kuşkulu, polisteki süreçlerinin akabinde çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı..