İsviçreli aktivistler kendilerini yola yapıştırdı

tarafından
30
İsviçreli aktivistler kendilerini yola yapıştırdı

İsviçre’de etraf aktivistleri, Alpler’in altındaki ana yolu kapatarak tatil trafiğinin durmasına neden oldu.

İklim değişikliği ve global ısınmaya dikkat çekmek isteyen Renovate Switzerland (İsviçre’yi Yenile) isimli küme, kendilerini otoyola yapıştırdı.

Aktivistler, İsviçre hükümetinin iklim değişikliğini ciddiye almasını ve 2035 yılına kadar ülkedeki binaları yenilemesini istediklerini söyledi.

Trafiği kapatan aksiyoncular polis tarafından gözaltına alındı

19 yaşındaki öğrenci Karuna Babajee, Reuters’a yaptığı açıklamada, protestoya katılmaktan korktuğunu lakin harekete geçmek zorunda hissettiğini söyledi.

Genç aktivist, “Bunu yapıyorum zira benim neslimin vefata mahkum edilmesinden korkuyorum ve kızgınım” dedi.

Göstericiler ve şoförler ortasında tartışma da yaşandı. Olay yerine polis gruplarının gelmesiyle aksiyoncular gözaltına alındı. Protestonun akabinde duran trafik olağana döndü.

Avrupa’da sıcak geçen kış, İsviçre’deki kayak merkezlerini olumsuz etkiledi.

İSVİÇRE DÜNYA ORTALAMASININ İKİ KATI SURATINDA ISINIYOR

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Raporu’na nazaran İsviçre, dünya ortalamasının iki katı suratında ısınıyor. Bu da çok sayıda buzulla kaplı ve kayak pistleri ile ünlü İsviçe Alpleri’ni tehdit ediyor.

Avrupa’da bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık nedeniyle İsviçre’deki kayak merkezleri de beklentilerin altında bir dönem geçiriyor.

Graubünden kantonunda yer alan Splügen-Tambo bölgesindeki birtakım kayak merkezleri, kar eksikliği, çok yağmur ve yüksek sıcaklık nedeniyle yeni bir bildiriye kadar kapanma kararı aldı.

Alpler’e giden kayakçı sayısında ise yüzde 8 düşüş yaşandı.