İtalya’nın eski başbakanı Berlusconi’ye lösemi teşhisi kondu

tarafından
40
İtalya’nın eski başbakanı Berlusconi’ye lösemi teşhisi kondu

İtalya’nın 86 yaşındaki eski başbakanı Silvio Berlusconi, geçen Çarşamba günü teneffüs sorunları nedeniyle Milano’daki San Raffaele hastanesinde ağır bakıma kaldırılmış, lakin tabipleri sıhhat durumu hakkında resmi bir bilgi vermemişti.

İtalyan Vilayet Corriere della Sera gazetesi, geçtiğimiz hafta tıpkı hastaneden taburcu edilen medya işvereni ve üç defa başbakanlık yapan Berlusconi’nin lösemi hastası olduğunu açıkladı. İtalyan haber ajansı ANSA, Berlusconi’nin “ciddi bir kan hastalığı” nedeniyle tedavi gördüğünü belirtti.

Berlusconi’nin partisi Forza Italia’nın sözcüsü, eski başbakanın dün sabah ortalarında İtalya Dışişleri Bakanı ve parti koordinatörü Antonio Tajani’nin de bulunduğu parti yetkililerini telefonla aradığını söyledi. Sözcü, Berlusconi ile hastanede ferdî hekimi Alberto Zangrillo’nun ilgilendiğini ve hastaneye kaldırıldığından beri pek çok yakınının kendisini ziyaret ettiğini kelamlarına ekledi.

BERLUSCONİ SON YILLARDA SIHHATİ İLE UĞRAŞ EDİYOR

Diğer taraftan Berlusconi geçen yıllarda, hekiminin 2016’da vefatına neden olabileceğini söylediği bir kalp krizi ve 2019’da acil bağırsak ameliyatı da dahil olmak üzere çeşitli sıhhat sıkıntıları yaşadı.

Berlusconi, tıpkı vakitte 2020’de Covid-19 ile kontaklı kimi komplikasyonlar yaşadı ve bunun hayatı boyunca yaşadığı “en makus deneyim” olduğunu söyledi.

30 YILDIR SİYASETTE AKTİF

Öte yandan, yaklaşık 30 yıldır İtalya’nın siyaset sahnesinde yer alan Berlusconi, son geri dönüşünü geçen Eylül ayında yapılan ulusal seçimlerle yaptı ve çok sağcı önder Giorgia Meloni liderliğindeki sağcı blok içindeki değerli rolünü bir defa daha teyit etti.

Belusconi ayrıyeten, kamu vazifesinden men edilmesinden yaklaşık on yıl sonra Senato’da bir koltuk kazanarak parlamentoya dönüşünü de sağladı.