Jorge Jesus: Şampiyonluk için matematiksel olarak bahtımız var

tarafından
44
Jorge Jesus: Şampiyonluk için matematiksel olarak bahtımız var

Spor Toto Harika Lig’in 34. haftasında Fenerbahçe, konuk ettiği Trabzonspor’u 3-1 mağlup etti.

Ülker Stadı’nda oynanan müsabakanın akabinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Yöneticisi Jorge Jesuskaliteli bir oyunla hoş bir galibiyet elde ettiklerini belirtti.

Trabzonspor’un kıymetli bir ekip olduğunu vurgulayan Jesus, “İlk yarı hem defansif hem de ofansif olarak âlâ oynadık. Trabzonspor’u hiç çıkarmadık. Golü de bulduk. Bilhassa attığımız üçüncü gol, büyük ve yeterli ekiplerin atabileceği bir goldür. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Matematiksel olarak talihimiz olduğu sürece inanmaya devam edeceğiz, zira kaliteli bir ekibiz. Trabzonspor’a karşı öz itimat olarak ne durumda olduğumuzu gösterdiğimizi düşünüyorum.” sözlerini kullandı.

“SONUNA KADAR GİDECEĞİZ”

Şampiyonluk yolunda her şeyin mümkün olduğunu anlatan Jesus, şöyle devam etti:

“İki rakibimizin 3 maçı var ve bu süreçte her şeyin olabileceğini düşünüyorum. Deneyimime dayanarak bunu söylüyorum. Matematiksel olarak her şeyin mümkün olduğunu düşünüyorum.”

ARDA GÜLER İLE NEDEN GERİLDİ?

Jesus, Arda Güler’in performansı hakkında, “Arda konusu özel bir durum değil. Ben yalnızca ona taktik ve teknik mevzularda ikaz yapıyorum. Maçın ağır hislerini yaşarken dışardan yanlış anlaşılabiliyor. Ortamızda özel bir durum olmadı. Olağan bir hocanın oyuncusuna yaptığı bir ihtardı. Bugün oynamış olduğu oyun en düzgün oyunlarından biriydi.” diye konuştu.

SEZON SONUNDA GRUPTAN AYRILACAK MI?

Jesus, sarı-lacivertli gruptaki geleceğine ait soruya ise şu karşılığı verdi:

“Henüz geleceğimle ilgili hiçbir karar vermedim. Başımdaki tek fikir Fenerbahçe’nin içinde bulunduğu 2 yarış. Kupada final ihtimalimiz var ki bu bizim için çok kıymetli. Finale çıkmak kupa kazanabilmek demek. Başımdaki husus grubun içinde olduğu durum. Çalışmalara devam ediyoruz. Liderimizle konuşmuştuk, bu hususta ikimiz de sakiniz. Buraya gelirken taraftarlarımızın beni çok istediğini hissettiğim için gelmiştim. Taraftarlarımız toplumsal medyada binlerce ileti atmıştı. Bu bahisler vakitle çözülür.”

SERDAR AZİZ AÇIKLAMASI

Serdar Yüce’nin hafta içinde 2 idmana çıkmadığını lisana getiren Jesus, “Serdar’ın takımda olmama sebebi bu değil. 21 kişi seçmemiz gerekiyor. Takımdaki her oyuncu değerli. Genelde şöyle yapıyorum. 2 stoper oyunda oluyor, kulübede de 1 stoper oluyor. Bugün Gustavo Henrique vardı. Seçimimi bu türlü yaptım.” değerlendirmesinde bulundu.

Jesus, kelamlarını şöyle tamamladı:

“Buraya 2 kupa gayesiyle geldim. Türkiye için de 2 kulvar oluyor. Kupayı kazanırsak sevinirim ancak tek kupa beni tatmin etmez. Bizim için 2 turnuva da kıymetli. 2’de 1 yaparsak yeterli de berbat de diyemem. İkisini de almamız için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”