Kalın’dan “İmralı ile görüşme” savına açıklama

tarafından
34
Kalın’dan “İmralı ile görüşme” savına açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ankara’da düzenlenen dış siyaset paneline katıldı.

Kalın, İmralı’ya heyet gönderildiği argümanlarına ait açıklama yaptı. Tezleri palavra olarak pahalandıran Kalın, “Bunlar aşikâr çevrelerin kendilerine siyasi pirim elde etmek için ortaya atığı argümanlardır.” dedi.

Kalın, bu türlü bir görüşmenin kelam konusu olmadığını lisana getirdi.

ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ

Kalın, Ankara-Moskova çizgisinde, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne birinci yakıt yükleme merasimi öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin ile telefonda görüşeceğini açıkladı.

Görüşmede ikili münasebetler, güç birliği ve Ukrayna-Rusya savaşının seyri ile ilgili yapılabileceklerin ele alınacağı tabir edildi.

“TARİH ÜZERİNDE ÇALIŞIYORLAR”

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kalın’a Şam idaresi ile olağanlaşma süreci kapsamında Dışişleri Bakanları seviyesinde yapılacak toplantının tarihi de soruldu.

Cumhurbşkanlığı Sözcüsü, Türkiye’nin seçime gittiğini hatırlatarak “Bir sonraki toplantı seçimden sonra yapılır. Tarih üzerinde arkadaşlarımız çalışıyorlar.” dedi.

Öte yandan Kalın, “Süreç devam edecek. Bugünden yarına neticelenmesi çok kolay birşey değil.” tabirini de kullandı.

“HİÇBİR ÖN KOŞULU KABUL ETMİYORUZ”

Suriye Devlet Lideri Esad’ın Erdoğan ile görüşmek için Türkiye’nin Suriye’den çekilmesini kaide koştuğu belirtilmişti. O haberleri de pahalandıran Kalın, “Biz hiçbir ön kuralı kabul etmiyoruz. Müzakarelerin devam etmesi için ön koşulsuz bir halde bu toplantıların devam etmesi gerekiyor.” dedi.