Kılıçdaroğlu yurt dışı seçmenlere seslendi, vaatlerini sıraladı

tarafından
23
Kılıçdaroğlu yurt dışı seçmenlere seslendi, vaatlerini sıraladı

Türkiye 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanını seçmek için bir kere daha sandık başına gidiyor. Cumhurbaşkanlığı ikinci çeşit seçimi için yurt dışı temsilciliklerinde oy verme süreçleri bugün başlıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 9 gün kala Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yurt dışında oy kullanacak seçmenlere seslendi, vaatlerini sıraladı.

Twitter hesabından “Vatan borcu” başlıklı bir görüntü paylaşan Kılıçdaroğlu, şu bildirileri verdi:

“Yarın yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız hoş ülkemizin geleceği için bir defa daha sandık başına gidecek. Gurbette olan, sıla hasreti çeken soydaşlarımız, vatandaşlarımız dünyanın neresinde olursanız olun bu seçimde sandığa gitmek bir vatan borcudur.

Çünkü bu problem artık bir seçimden öte bir referandumdur. Bir evvelki referandumun akabinde neler yaşadığımızı gördünüz. Bu sefer ki ise ülkemiz için son çıkıştır. Sandığa gelin, etrafınızdakileri de sandığa getirin. Vatanınız için oy verin. O denli içi boş davet da değil bu. Sıkıntılarınızı, tahlillerini de güzel biliyorum.

VAATLERİNİ DE SIRALADI

TBMM’de güçlü varlık gösterebilmeniz için yurt dışı seçim etrafı oluşturacağız. Türkiye’de emekli olup öbür bir ülkede çalışırken size uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasını ve emekli aylıklarınızın güzelleştirilmesini sağlayacağız.

Sizi yok sayarak hayata geçirilen Otomatik Bilgi Paylaşımı Anlaşması’nın uygulanmasında yaşanabilecek mağduriyetleri gidereceğiz. Yurt dışında kullandığınız arabanın Türkiye’de kalış müddetlerini uzatacağız. Fahiş uçak bileti fiyatlarını makul düzeylere çekeceğiz.

Şüpheniz olmasın bu defa daha emin, daha kararlıyız. Unutmayın 28 Mayıs’ta oylarınızı korumak üzere 1 milyon kişi sandık başında olacağız.”