Kılıçdaroğlu’ndan “aile dayanak sigortası” vaadi

tarafından
31
Kılıçdaroğlu’ndan “aile dayanak sigortası” vaadi

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından paylaştığı görüntüde seçim vaatlerinden “aile dayanak sigortası”nı anlattı

Videoda konut bayanlarına seslenen Kılıçdaroğlu, “Benim en çok paha verdiğim projem, ‘Aile Dayanakları Sigortası’dır. Bu benim hayatımın en ehemmiyet verdiğim projesidir. Hatta ‘bu ülkeye miras olarak bırakmak istediğim yegane şeydir’ diyebilirim. ‘Aile Takviyeleri Sigortası’, geliri taban fiyatın altında olan yahut hiç geliri olmayan ailelerin gelirlerini; yani her meskenin gelirini minimum fiyata tamamlamaktır. Bu sigorta, kişinin doğumundan vefatına kadar bütün hayatını toplumsal garanti altına almak demektir. O denli sıkıntı bir şey değil bu. Dünyada pek çok ülkede bu sigorta kolu esasen uygulanıyor. Her aileye, taban gelir teminatı verirseniz; ailede memnunluğu, huzuru ve rahmeti sağlarsınız” dedi.

“EV BAYANLARININ HESABINA YATIRILACAK”

Türkiye’de hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Ama benim bir gayem daha var. O da mesken kadınını garantiye almak. Onun için bu parayı bayanların banka hesabına yatıracağım. İştirak bankaları ile anlaşacağız. Altın hesapları açtıracağız. ‘Aile Takviyeleri Sigortası’ parasını, altın olarak konut hanımlarının banka hesaplarına yatıracağız. Bu altın hesapları, bayanın zırhı olacak. Tek bir yurttaşımız bile ele güne muhtaç olmayacak. Toplumsal devletin müdafaası altında olacak. Hiç ancak hiç merak etmeyin” diye konuştu.