Kılıçdaroğlu’ndan TCG Anadolu reaksiyonu: Ordunun gemisini seçim otobüsü yaptılar

tarafından
38
Kılıçdaroğlu’ndan TCG Anadolu reaksiyonu: Ordunun gemisini seçim otobüsü yaptılar

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, savunma sanayii alanında kendilerine yöneltilen tenkitlere Twitter’dan paylaştığı görüntü ile karşılık verdi.

Kirli bir propagandanın yürütüldüğünü belirten Kılıçdaroğlu, “Bazı şeyler kutsaldır, hepimizin ortak sıkıntısıdır.” dedi. Kılıçdaroğlu, TCG Anadolu’nun bir siyasi propaganda aracına çevrildiğini de kaydetti. “Bayrakla nasıl kampanya yapılamıyorsa, ordunun gemisiyle de yapılmamalı” sözünü kullandı.

“ORDUNUN GEMİSİNİ AK PARTİ SEÇİM OTOBÜSÜNE DÖNDÜRDÜLER”

İktidarın daima olarak kirli propagandalar ürettiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Sevgili halkım, sevgili gençler; kirli propagandalar devam ediyor. ‘Efendim Bay Kemal gelecek, İHA’lar, SİHA’lar hangara çekilecek, toplumsal yardımlar kesilecek.’ Tüm bu palavraları sesleri bile titremeden söylüyorlar. Biliyorum, büyük bir çoğunluğunuz bunların palavra olduğunun elbette farkında. Yahu devletin savunmasını, ordusunu bile bir seçim propagandasına dönüştürdüler. Siz hiç bu türlü bir propaganda gördünüz mü geçmişte? Yüz yıllık savunma endüstrimizin hiç bu türlü kullanıldığını gördünüz mü? Duydunuz mu? Yapılmadı.” diye konuştu.

“Bazı şeyler kutsaldır, hepimizin ortak sorunudur. Burada bir ayrışma olmasın diye sorumlu bir siyasetçi bunu kesinlikle yapmaz” diyen Kılıçdaroğlu kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Mesela bu gemilerin mühendislerini AK Parti’li, CHP’li, ÂLÂ Partili diye ayırabilir misiniz? Ayıramazsınız. Parti öteki, Türk devleti öteki. Devlet kelam konusu olunca yoktur birbirimizden farkımız. Anlamıyorlar, bu başla devlet kalmaz devlet. Kelam konusu Türkiye ise hangi mühendisin hangi partiye oy attığının zerre kıymeti olabilir mi? Ya düşünsenize, gemiyi, ordunun gemisini AK Parti seçim otobüsüne döndürdüler. İnanılmaz şeyler yaşıyoruz bu seçimde. AK Parti, devleti tehlikeye atıyor, farkında bile değil. Zira umurunda bile değil.”

“BAYRAKLA NASIL KAMPANYA YAPILAMIYORSA ORDUNUN GEMİSİYLE DE YAPILMAMALI”

Savunma sanayii alanının siyasallaşmaması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Politik tartışmalarımız ne olursa olsun ordumuz bunun dışında kalmak zorunda. Bayrakla nasıl kampanya yapılamıyorsa ordunun gemisiyle de yapılmamalı. Zira ülkemizin bağımsızlığı ve ulusal menfaatleri her şeyin üzerindedir.” dedi.