Kırmızı bültenle aranıyordu: Uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya tutuklandı

tarafından
42
Kırmızı bültenle aranıyordu: Uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya tutuklandı

Son dakika haberi! Uyuşturucu ticareti hatasından kırmızı bültenle aranan, hakkında 24 yıl katılaşmış mahpus cezası bulunan kabahat örgütü başkanı Urfi Çetinkaya ve 5 cürüm örgütü üyesi İstanbul’da yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Narkotik Hatalarla Çaba Başkanlığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Ünitesi ve İstihbarat Başkanlığı’nın çalışmaları sonucu, Sarıyer ilçesinde bir adrese operasyon düzenlendiği belirtildi.

​​​​​​​Açıklamada, operasyonda, uyuşturucu ve uyarıcı unsur imal ve ticareti cürmünden kırmızı bültenle aranan ve hakkında 24 yıl mutlaklaşmış mahpus cezası bulunan Çetinkaya’nın, saklandığı adreste, TEM ve özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonla yakalandığı kaydedildi.

TUTUKLANDI

Urfi Çetinkaya ile gözaltına alınan 5 örgüt üyesi birinci olarak Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sıhhat denetiminden geçirildi.

Sağlık denetiminin akabinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi’ne getirilen Çetinkaya ve beraberindekiler, süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edildi.

Çetinkaya, birinci olarak çevik kuvvet polislerinin geniş güvenlik tedbirleri altında eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’a hakaret ettiği teziyle yargılandığı İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Hakkında yakalama kararı bulunan Çetinkaya, savunmasını vermesinin akabinde bırakıldı. Çetinkaya, daha sonra Artvin Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı “Uyuşturucu ticareti” davası kapsamında talimat yoluyla sözü alınmak üzere İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Ses ve İmajlı Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla sözü alınan Ürfi Çetinkaya’nın bu kabahatten tutuklanmasına karar verilerek belgesinin Artvin’deki mahkemesine gönderilmesine karar verildi.

Çetinkaya, son olarak da 24 yıllık mutlaklaşmış mahpus cezası nedeniyle İnfaz Savcılığı’na çıkarıldı.

Buradaki süreçleri tamamlanan Ürfi Çetinkaya’nın Metris Cezaevine gönderildiği öğrenildi.

24 YIL MUTLAKLAŞMIŞ CEZASI VARDI

Urfi Çetinkaya’nın, 2003’te İstanbul’da 577 kilogram asetik anhidrit, 159 kilogram baz morfin, 617 kilogram eroin, 2013’te Rize’de 159 kilogram, Artvin’de 103 kilogram eroin ele geçirilmesi olayında uyuşturucu unsurları ruhsatsız olarak ithal yahut imal etmek ile uyuşturucu yahut uyarıcı husus imal yahut ticareti yapmak cürümlerinden arandığı, ayrıyeten İnterpol tarafından iki farklı evraktan hata kaydı olduğu ve yargılandığı cürümlerden katılaşmış 24 yıl mahpus cezası bulunduğu öğrenildi.

URFİ ÇETİNKAYA KİMDİR?

Urfi Çetinkaya, 12 Eylül 1980 darbesinde “arananlar” listesindeydi.

1989’da Silivri’de bir çiftlik meskenine düzenlenen operasyonda üç kilo morfinle yakalandı ve tutuklandı. 6 ay sonra tahliye oldu.

Çetinkaya, 2000 yılında Matador ismi verilen operasyonla yakalandı, cezaevine kondu. 2003’te tahliye edildi.

Son Tango ismi verilen operasyonla tekrar tutuklanan Çetinkaya, bu kere de 2012’te sıhhat sebepleri ile cezaevinden tahliye edildi.

Bir operasyon sırasında polisin “dur” ihtarına uymayarak kaçmaya çalışırken vurulan Çetinkaya, tekerlekli sandalyeye bağlı bir biçimde hayatını sürdürüyor.

URFİ ÇETİNKAYA ADLİYEYE BU TÜRLÜ SEVK EDİLDİ