Kremlin: Azerbaycan-Ermenistan tahlili Rusya ile üçlü bildiriler temelinde olmalı

tarafından
32
Kremlin: Azerbaycan-Ermenistan tahlili Rusya ile üçlü bildiriler temelinde olmalı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Güney Kafkasya’daki meseleyle ilgili, Azerbaycan ve Ermenistan yetkililerinin ABD tarafıyla görüşmesine ait soruları cevapladı.

Rusya’nın Azerbaycan ve Ermenistan ile imzaladığı bildiriler dışında Azerbaycan ve Ermenistan ortasındaki uzlaşmaya katkı sağlayacak öteki bir yasal destek olmadığına dikkati çeken Peskov, şimdilik bu dokümanların alternatifinin bulunmadığına işaret etti.

Peskov, “İki ülke ortasındaki mevcut meselelerin tahlili ve bölgedeki tansiyonu düşürmeye yönelik birtakım ortak hareket ve adımların muhtemel gelişimi, öncelikle Rusya ile imzalanan üçlü dokümanlar temelinde mümkündür.” diye konuştu.

“UZUN VADEDE HİÇ İŞE YARAMAYABİLİR”

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Azerbaycanlı ve Ermeni mevkidaşı ile görüşme yapmasına ait de Peskov, tahlile yönelik her türlü yardımın memnuniyetle karşılanabileceğini lisana getirdi.

Peskov, “Ancak bu uzlaşmanın temelini sulandırmaya yönelik çeşitli teşebbüslerin olduğunun da çok yeterli farkındayız ki, bu uzun vadede hiç işe yaramayabilir.” sözünü kullandı.