Melis İşiten: Dünyaya anne olmak için gelmiş bayanlardan değildim

tarafından
29
Melis İşiten: Dünyaya anne olmak için gelmiş bayanlardan değildim

Eski eşi Uraz Kaygılaroğlu ile evliliğinden Ada isminde bir kızı olan tiyatro sanatkarı Melis İşiten, annelik hakkında görüşlerini paylaştı.

“Annelik; üzerine düşünüp, baş yorup, hayaller kurup, planladığım bir şey değildi hiçbir vakit benim. Dünyaya anne olmak için gelmiş bayanlardan olduğumu düşünmedim hiçbir zaman” diyen İşiten, “Ne vakit hayatıma Uraz girdi, o vakit bir arada dünyaya bir çocuk getirme fikriyle anne olmaya heyecanlandım ve süreçte hiçbir planım ya da beklentim olmadı açıkçası anneliğe dair. Hatta kendi müşahedelerim ve tecrübelerimden nasıl anne olacağım bilemem lakin nasıl anne olmayacağım onu biliyordum dedim hep” biçiminde konuştu.

MAG Mayıs sayısı Anneler Günü özel sayısına konuşan İşiten, Ada’nın ismine nasıl karar verdiklerinin öyküsünü anlatırken, “Erkek olsa Uraz’ın babasının ismini koyacaktık. Kız olunca karar biraz bana bağlıydı. Ada dediğimiz şeyin; özgürlük, denizle çevrili olması, ayakta kalabilmesi üzere manalara dayanmasını sevdik. Bir de soyadı gereğince uzun diye isminin kısa olması işimize geldi” dedi.

Melis İşiten ile Uraz Kaygılaroğlu 2014-2019 yılları ortasında evli kaldı. Çiftin kızları Ada, 2016’da dünyaya geldi.