Meral Akşener, iktidara geldiklerinde yapacakları birinci icraatı açıkladı

tarafından
37
Meral Akşener, iktidara geldiklerinde yapacakları birinci icraatı açıkladı

İYİ Parti Genel Lideri Meral Akşener, Karar TV canlı yayınında gündeme ait değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Akşener, seçimlerin birinci çeşitte biteceğini, ikinci cinse kalsa bile CHP Genel Lideri ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanacağını, Meclis’te de çoğunluğu sağlayacaklarını düşündüğünü lisana getirdi.

Siyasetin sert bir lisanı olduğu ve önemli bir kutuplaşma yaratılıp yaratılmadığına ait soruya karşılık Akşener, “milliyetçilik” ismine ırkçılığı aşan nahoş bir lisan oluştuğunu ve bunun topluma da yansıdığını söyledi.

İNCE VE OĞAN’IN ADAYLIKLARI

Akşener, Muharrem İnce ve Sinan Oğan’ın cumhurbaşkanı adaylıklarına ait, “İki ismin de adaylığına hürmet duyuyorum. Bizim partimizin adayı Sayın Kılıçdaroğlu, hepimiz son güne kadar onun için çalışmaya devam edeceğiz. Ancak bu iki arkadaşın adaylığına dair de berbat cümleler kurulmasını yanlışsız bulmuyorum. Bizim jenerasyon der ki ‘yarın yüz yüze bakacağız’, o yüz yüze bakmayı ortadan kaldıracak kelamlar, tutumlar takınmamak lazım.” yorumunda bulundu.

Akşener, “Sayın Oğan ve İnce’nin şu anda çekilmeleri mümkün değilse bile ikinci çeşitte Sayın Kılıçdaroğlu’nun desteklenmesi açısından kendileriyle bir irtibat içinde olunmasını gerçek bulurum. Üzerime bir misyon düşse onu da yerine getiririm.” dedi.

“6 BAŞKAN ORTAK MİTİNG YAPACAĞIZ”

Seçim çalışmaları kapsamında dokunmadık yer bırakmadıklarını, İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş’ın bu çalışmalara kıymetli takviye sağladığını lisana getiren Akşener, “Yarın (bugün)İzmir’de birinci kez 6 önder, iki belediye lideri da dahil olmak üzere, bir ortada ortak miting yapacağız. Ankara ve İstanbul’da da ortak miting yapacağız.” diye konuştu.

Akşener, Millet İttifakı’nın iktidara gelmesi durumunda Bakanlıkların paylaşımında bir sorun çıkıp çıkmayacağına yönelik soruya karşılık, bu türlü bir paylaşımın şimdi yapılmadığını, her adımın oy oranları, milletvekili sayıları üzere kıstaslar dikkate alınarak belirli kurallar zincirinde atılacağını, bu tarafta bir tartışma çıkmayacağına emin olduğunu söyledi.

“İLK İŞ İŞSİZ GENÇLERLE KONUTTAKİ BAYANLARA 2 BİN 500 LİRA MAAŞ”

Akşener, bir başka soru üzerine, Millet İttifakı olarak birinci 100 güne hazırlandıklarını, bunların kararnamelere kadar hazır olduğunu, birinci iş olarak 18-24 yaş kümesindeki işsiz gençlere ve meskendeki bayanlara şartsız 2 bin 500 lira maaş bağlayacaklarını söyledi.

Hukuk, adalet ve demokrasinin tesis edilmesinden sonra gerçek yatırımcının Türkiye’ye geleceği görüşünü lisana getiren Akşener, iktisadın kalkınması, istikrarı sağlamak için 2 yıla muhtaçlıklarının olduğunu belirtti.