Meral Akşener’den başbakanlık iletisi

tarafından
40
Meral Akşener’den başbakanlık iletisi

İYİ Parti Genel Lideri Meral Akşener, Ankara’da Mamak’ta, seçim uyum merkezi açılışında konuştu.

Burada yaptığı konuşmada, 14 Mayıs seçimlerinin değerine işaret eden Akşener, CHP Genel Lideri ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı seçileceğini kaydetti.

Akşener’in konuşmasından öne çıkanlar:

“Öncelikle bir şey anlatmam lazım. Biz yeni kurulmuş bir partiyiz. 2017’de pek çok zorlukla, iftiraya uğrayacak ve buna direnerek ayakta kalmış, üçüncü seçimine giren bir partiyiz.

Kurulma tarihimiz yeni ancak bu partiyi oluşturan herkesin uzun bir siyasi çaba geçmişi var. Bu partinin en büyük özelliği, her bir gönüldaşımızın bir payının olduğu bir alan olmasıdır. Benim sahip olduğum payla, Ankara’da rastgele bir üyenin payın kıymeti birebirdir.

2018’de biz o seçime girmemiş olsaydık, AK Parti’nin Meclis’teki çoğunluğu bitmiş olmazdı. Şayet bizim kümemiz olmasaydı, AK Parti Anayasa’yı değiştirecek çoğunluğu elde ederdi.

Millet İttifakı’nın iki büyükşehri kazanmasının fikir babası, içtenlikle söylüyorum Koray Aydın’dır. Hareketi yapan da biziz. Burada bahsettiğimiz şey şu; Türkiye için egosundan vazgeçen insanlarız.

“İYİ PARTİ’NİN GÜNEŞİNE OY VERECEKSİNİZ”

Bizden sonra Türkiye’deki siyaset değişti. Onun için Recep Beyefendi en çok bana ve arkadaşlarıma iftira atıyor. Unutulmaması gereken bir şey var; Yalnızca iki parti olarak iki başka logoyla seçime gidiyoruz. Benim adımı görmeyeceksiniz. Lakin YETERLİ Parti’nin güneşine oy vereceksiniz.

BAŞBAKANLIK MESAJI

Yani biz, rastgele bir partinin logosu altında seçime girmiyoruz. Hiç de o denli girmedik. 14 Mayıs akşamına kadar ikna ettiğiniz her kardeşinize bunu söyleyeceksiniz.

Parlamenter sistemin konuşulacağı son seçimdir bu. ÂLÂ Parti’yi birinci çıkaracağız, Sayın Kılıçdaroğlu’nu da cumhurbaşkanı seçeceğiz.

Benim başbakan olmamı istiyorsanız, partimizi birinci çıkaracaksınız.”