Mete Kalkavan’dan isyan ettiren karar: Önce golü sonra penaltıyı iptal etti

tarafından
32
Mete Kalkavan’dan isyan ettiren karar: Önce golü sonra penaltıyı iptal etti

Spor Toto Muhteşem Lig’in 35. haftasında Ümraniyespor, Ankaragücü’nü konuk ediyor. Ümraniye Belediyesi Kent Stadı’nda oynanan maç 1-1 devam ettiği sırada, hakem Mete Kalkavan’ın verdiği bir karar müsabakaya damgasını vurdu.

HEM GOL HEM PENALTI İPTAL EDİLDİ

Müsabakanın 29. dakikasında Ankaragücü, Andrej Djokanovic ile golü buldu lakin hakem Mete Kalkavan gol öncesinde düdük çaldı ve Mustafa Yapıt’ın topa elle temas ettiğini belirterek penaltı noktasını gösterdi, golü geçersiz saydı.

31. dakikada VAR’dan gelen ihtarla durumu izleyen Kalkavan penaltı kararını iptal etti. Düdük golden evvel çalındığı için gol de geçersiz sayıldı.

ANKARAGÜCÜ’NDEN JET REAKSİYON: “REZALET”

Ankaragücü, Mete Kalkavan’ın bu kararına toplumsal medya hesabından jet süratiyle bir reaksiyon gösterdi. Sarı lacivertli kulübün paylaşımında “Rezalet!!!” tabiriyle birlikte siyah bir görsel paylaşıldı.

“METE KALKAVAN 1 – 1 ANKARAGÜCÜ”

Karşılaşmanın birinci yarısı 1-1 sona ererken, Ankaragücü’nden bir açıklama daha geldi ve “İlk yarı sonucu | Mete Kalkavan 1 – 1 MKE Ankaragücü’müz” paylaşımı yapıldı.

FARUK KOCA UYARMIŞTI

Ankaragücü Lideri Faruk Koca, dün yaptığı açıklamada Ümraniyespor ile oynayacakları maça Mete Kalkavan’ın atanmasına reaksiyon göstermiş ve “Mete Kalkavan’ın Ankaragücü’nün yönettiği her maçında bizim mağduriyetimiz maalesef ki elimde kanıtlarıyla birlikte sınır safhada. Umarım ki yarınki maçta bu türlü bir zafiyet göstermez. Daha dikkatli olur.” demişti.