Millet İttifakı’ndan miting: Adalet olmadan bir ülkede huzur olmaz

tarafından
36
Millet İttifakı’ndan miting: Adalet olmadan bir ülkede huzur olmaz

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iştirakiyle Gökdere Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan Karamollaoğlu, 14 Mayıs’ta mevcut iktidarı değiştirmek için birlikte yola çıktıklarını söyledi.

Karamollaoğlu, 6 siyasi parti olarak bir ortaya geldiklerini belirterek, “İlk yapacağımız iş, atacağımız birinci adım Allah nasip ederse bu sistemi değiştirmek olacak. Gerisinden da kesinlikle adaleti tesis edeceğiz. Adalet mülkün temeli. Adalet olmadan bir ülkede huzur olmaz.” diye konuştu.

Doğru yatırımlar yapacaklarını anlatan Karamollaoğlu, “Ekonomide amacımız güçlü bir formda kalkınmak. Türkiye’mizin her vilayetinde üretken yatırımları desteklemek, insanlarımızın doğduğu yerde karnını doyurabilecek adımları atmak, gerisinden da ülkeyi dünyanın en güçlü, en güçlü, en müreffeh ülkesi haline getirmek.” tabirlerini kullandı.

Babacan da seçimlere 3 gün kaldığını anımsattı.

“DEMOKRASİYİ TERCİH EDECEĞİZ”

Seçimlerin ehemmiyetine işaret eden Babacan, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Mevcut tek kişinin keyfine nazaran hareket ettiği bir sistem mi, yoksa istişareyle, ortak akılla ülkenin yönetildiği bir sistem mi? Olağan ki demokrasiyi tercih edeceğiz. Natürel ki tek aklı değil, ortak aklı tercih edeceğiz. Gelin daima birlikte bu bozuk nizamı değiştirelim. Bakın şu anda karşınızda Millet İttifakı olarak büyük bir grup var. Biz buna bir ‘takım oyunu’ diyoruz. Bir yıldızlar karması var. Şampiyonlar ligi var. Tek akıl değil, ortak akıl var. Bir olacağız, birlikte olacağız, ülkemizi de istişareyle yöneteceğiz inşallah.”

Davutoğlu ise Bursa’nın Osmanlı’ya başşehirlik ettiğini hatırlattı.

Milli birliği, bütünlüğü korumak için gece gündüz çalışanların iktidara geleceğini belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Dinimizi, diyanetimizi asla kullanmaya kalkmasınlar. Palavra söyleyerek ‘Diyanet İşleri Başkanlığı kapatılacak’ diyerek iftira atıyorlar. İşte buradan sesleniyoruz 13. cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’yla birlikte, din ve vicdan özgürlüğü teminat altına alınacak. Hiç kimse inancından ötürü fikrinden ötürü fikrinden ötürü asla mahkum edilemeyecek.”