Münir Nurettin Selçuk’un yapıtı 71 yıl sonra birinci defa müzikseverlerle buluştu

tarafından
35
Münir Nurettin Selçuk’un yapıtı 71 yıl sonra birinci defa müzikseverlerle buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda, “100 yıllık Cumhuriyet’in Sesi Münir Nurettin Selçuk” konseri verildi. Münir Nurettin Selçuk‘un vefatının yıl dönümü ve Cumhuriyet’in 100. yılı münasebetiyle düzenlenen konser, sanatkarın torunu Nükhet Sirel tarafından organize edildi.

İhsan Özer şefliğindeki konserde, sanatkarın notalarından bulunan 1952 tarihli, kürdilihicazkar makamındaki “Yasemen Göğsünü Aç Gel Yanıma” yapıtı, birinci sefer müzikseverlerle buluştu.

İncila Bertuğ ve Hüseyin Kıyak’ın anlatıcı olarak yer aldığı konserde, solistler Münip Utandı, Mustafa Doğan Dikmen, Güzin Değişmez, Çiğdem Yarkın ve Bekir Ünlüataer, usta sanatkarın yapıtlarını yorumladı.

Kıyak, Münir Nurettin Selçuk’un sanat hayatı boyunca yalnızca solist yahut bestekar olarak kalmadığına işaret ederek, büyük bir geleneği bir sonraki jenerasyona taşıdığını söyledi. Konserde icra edilen tüm yapıtların Selçuk’un hocalarından meşk ettiği, plaklara okuduğu yahut defterine yazdığı notaların formuyla seslendirildiğini belirtti.

Konserde, 19. yüzyıldan 20. yüzyıla uzanan geniş bir repertuvar icra edildi.