Nantes teknik yöneticisi Antoine Kombouar oruç tutan futbolcusu Jaouen Hadjam’ı takım dışı bıraktı

tarafından
40
Nantes teknik yöneticisi Antoine Kombouar oruç tutan futbolcusu Jaouen Hadjam’ı takım dışı bıraktı

Fransa Ligue 1’in 29. haftasında geçtiğimiz pazar günü Reims’i ağırlayan Nantes alandan 3-0 mağlup ayrıldı. Teknik yönetici Antoine Kombouare, maç öncesi Jaouen Hadjam’ın ramazanda orucunu tutmama talebini reddetmesi nedeniyle takımdan çıkardı.

Kombouare, mesleği boyunca bir kural koyduğunu hatırlatarak, “Benim grubumda maç günü oruç tutan bir oyuncu alana çıkamaz.” açıklamasında bulundu.

Kombouare, Hadjam’ı takım dışı bırakma kararı hakkında, “Hafta boyunca oruç tutan oyuncularda bir eza yok. Gerekirse onları desteklemeye hazırım. Kolay bir vakit olmadığını biliyoruz. Ancak maç günü oruç tutmamalısın.” sözlerini kullandı.

Ayrıca Fransız teknik adam, Nantes’in takımındaki öteki müslüman oyuncuların Reims karşısında oruç tutmamayı kabul ettiklerini de belirtti.

DEMBA BA’DAN TEPKİ

Senegalli eski futbolcu Demba Ba, Fransız teknik adamın kararına reaksiyon gösterdi. Beşiktaş’ın eski oyuncusu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Ramazan ayı orucunun hala davranışsal olduğunu düşünen birtakım insanların olması beni şaşırtıyor. Merak edenler için, bir kişinin kimliğinden bahsediyoruz. Kolay bir soru: Birinden kimliğini oluşturan bir şeyi kenara bırakmasını istemek yeterli bir şey mi?” tabirlerini kullandı.

Nantes’in teknik yöneticisi Antoine Kombouar