NATO ülkelerinin dışişleri bakanları yarın Brüksel’de toplanacak

tarafından
38
NATO ülkelerinin dışişleri bakanları yarın Brüksel’de toplanacak

NATO ülkelerinin dışişleri bakanları yarın Belçika’nın başşehri Brüksel’de toplanacak.Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö’nün de katılacağı merasimle Finlandiya bayrağı, NATO karargahına çekilecek.

Bakanların iki günlük buluşmasının birinci gününde NATO-Ukrayna Komitesi Toplantısı yapılacak. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba’nın iştirakiyle gerçekleştirilecek toplantıda İsveç de yer alacak.

NATO ve Ukrayna, bu toplantıda Rusya ile savaşan Ukrayna’ya uzun vadeli dayanağın nasıl devam ettirileceği, ayrıyeten Ukrayna’nın Sovyet periyodu askeri gereçlerden NATO standartlarındaki materyallere geçişini ele alacak.

ÇİN’İN RUSYA’YA MÜMKÜN SİLAH DAYANAĞI DE KONUŞULACAK

Bakanlar, Ukrayna dışında İttifakın güneyindeki istikrarsızlık, terörle uğraş ve artan İran, Rusya, Çin tesiri üzere sınamaları da görüşecek.

Bakanlar, toplantının ikinci gününde NATO’nun Hint-Pasifik bölgesindeki ortakları olan Avustralya, Japonya, Yeni Zelanda ve Güney Koreli muhataplarıyla bir ortaya gelecek. Toplantının bu kısmına Avrupa Birliği (AB) temsilcisi de katılacak.

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda siber savunma, yeni teknolojiler ve dezenformasyonla uğraş üzere bahisler, ayrıyeten Çin’in Rusya ile giderek artan yakınlaşması ve Çin’in Rusya’ya mümkün silah takviyesi de ele alınacak.