Numan Kurtulmuş: Listelerde kıymetli bir yenileme olacak

tarafından
38
Numan Kurtulmuş: Listelerde kıymetli bir yenileme olacak

Son dakika haberi! AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, NTV yayınında seçim sürecine ait sorularını yanıtladı.

AK PARTİ’DE LİSTE MESAİSİ

Kamuoyu anketleri yapıldı, mülakatlar yapıldı. Ağır bir çalışma yapıldı. En güçlü adayların belirlenmesi için çalışma yapıldı. Artık son noktaya gelindi, son rötüşlar yapılmaya başlandı.

AK PARTİ’NİN DSP’YE İTTİFAK DAVETİ

DSP kararını verirse AK Parti listelerinde yer alırlar.

ORTAK LİSTE ÇALIŞMASI VAR MI?

Cumhur İttifakı olarak başından beri prensipli bir siyaset izliyoruz. Burada rastgele bir koltuk pazarlığı yapılmadı. Millet İttifakı ile aramızdaki en kıymetli fark da budur. İttifaktaki 4 parti kendi listeleriyle seçime girecek. Lakin ortak bir istikamette yürüyüşlerine devam edeceklerdir.

Kulislerde ne konuşulduğunun bir değeri yoktur, her parti kendi listesiyle seçimlere girecektir.

Biz Cumhur İttifakı olarak kazanacağımıza yürekten inanıyoruz. Cumhur İttifakı’nın Meclis’te de çoğunluğu yakalayacağına inanıyoruz.

Bu seçimde de listelerde kıymetli bir yenileme olacak. TBMM’nin en genç kümesi AK Parti kümesi olacaktır, bayan temsilinin en fazla olduğu parti de AK Parti olacaktır. Çok dinamik, güçlü ve Türkiye’yi temsil eden, halkın beklentilerini karşılayan bir listenin ortaya çıkacağını ümit ediyoruz.

BAKANLARIN ADAY GÖSTERİLMESİ

Çok kıymetli bir seçime gidiyoruz. Türkiye’nin hangi istikamete yürüyeceğinin tespit edileceği bir seçime gidiyoruz. Bakan arkadaşların aday gösterildikleri vilayetlerde hiç elbet ek katkıları olacak. Tanınmışlıklarından, millete yaptıkları hizmetlerinden ötürü seçim bölgelerinden daha fazla milletvekili çıkacağını düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımız seçildikten sonra dilediğini bakan yapacaktır. Bu AK Parti’ye hem değişim hem de uğraş azmi getirecektir.

SEÇİM BEYANNAMESİ

Türkiye’nin bütün alanlarda neler yaptığını, neler yapacağını, amaçlarını uzun uzun çalıştık. Türkiye’nin sağlam bir toplumsal yapısının nasıl olacağını, güçlü bir ekonomiyi nasıl oluşturacağımızı, milletlerarası alanda rol belirleyen bir Türkiye olmak için hangi adımların yapılması gerektiği, hak ve hukuk mevzularında neler yapabileceğimizi el aldık.

6 Şubat’ta yaşadığımız zelzele Türkiye’deki bütün öncelikleri değiştirdi. Seçim kampanyasının da bir numaralı önceliği zelzele oldu.