Nuri Bilge Ceylan’ın yeni sineması Kuru Otlar Üstüne Cannes ana müsabakasında yarışacak (Kuru Otlar Üstüne oyuncuları ve konusu)

tarafından
41
Nuri Bilge Ceylan’ın yeni sineması Kuru Otlar Üstüne Cannes ana müsabakasında yarışacak (Kuru Otlar Üstüne oyuncuları ve konusu)

Nuri Bilge Ceylan‘ın yeni sineması “Kuru Otlar Üstüne”, 76. Cannes Sinema Festivali‘nin Ana Yarışma’sında yarışacak. Şenlikte ayrıyeten TRT ortak üretimleri Jessica Hausner’in “Club Zero” ve Alice Rohrwacher’in “La Chimera” sinemaları de yarışacak.

Nuri Bilge Ceylan, 2014 yılında “Kış Uykusu” ile Altın Palmiye mükafatını kazanmış ve “Bir Vakitler Anadolu’da”, “Ahlat Ağacı” üzere sinemaları de Cannes Sinema Şenliği’nde prömiyer yapmıştı.

FİLMİN KADROSU

Altın Palmiye ödüllü direktör Nuri Bilge Ceylan’ın yeni sinemasından birinci kare geçtiğimiz aylarda paylaşıldı. “Kuru Otlar Üstüne” ismini taşıyan sinema, direktörün son sineması ‘Ahlat Ağacı’ndan beş yıl sonra izleyiciyle buluşuyor. Sinemanın senaryosunu Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan ve Akın Aksu kaleme aldı.

Filmin takımında Merve Dizdar, Deniz Celiloğlu ve Musab Ekici üzere isimler rol alıyor.

FİLMİN KONUSU

Film, İstanbul’a atanmayı umarken Anadolu’nun ücra bir köyünde zarurî hizmetinin dördüncü yılını bitiren genç öğretmen Samet’i husus alıyor. meslektaşı Kenan’la birlikte iki kız öğrenci tarafından taciz edilmekle suçlanan Samet, içine düştüğü çetin hayattan kurtulmaya çalışır.

Yönetmen, “Ahlat Ağacı” sineması ile Cannes Sinema Şenliği’nde Altın Palmiye için yarıştı. Ceylan bir evvelki sineması “Kış Uykusu” ile 2014 yılında Altın Palmiye’yi, 2008’de ise “Üç Maymun” ile En Yeterli Direktör mükafatını almıştı. “Kuru Otlar Üstüne” sinemasının dünya prömiyerini Cannes’da yapması bekleniyor.

JÜRİ LİDERİ “HÜZÜN ÜÇGENİ” SİNEMASININ YÖNETMENİ

Festivalin ana yarış heyet lideri, direktör ve senarist Ruben Östlund oldu.

Östlund, TRT ortak imali “Hüzün Üçgeni” sinemasıyla 75. Cannes Sinema Şenliği’nde en uygun sinemaya verilen “Altın Palmiye Ödülü”nü kazanmıştı. Birçok şenlikte gösterilen sinema, Avrupa’nın Oscar’ı olarak bilinen Avrupa Sinema Ödülleri’nde “En Güzel Film”, “En Âlâ Yönetmen”, “En Âlâ Senaryo” ve “En Düzgün Erkek Oyuncu” kollarında da mükafata bedel görülmüştü.