Onursal Adıgüzel kimdir, CHP’deki vazifesi neydi?

tarafından
40
Onursal Adıgüzel kimdir, CHP’deki vazifesi neydi?

Onursal Adıgüzel, 1985 yılında Malatya’da dünyaya geldi. Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi Sanayi Mühendisliği kısmında tamamladı. Hala Boğaziçi Üniversitesi Sanayi Mühendisliği kısmında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

Çeşitli özel bölüm firmalarında Sanayi Mühendisi ve yönetici olarak misyon yaptı. Eylül 2010 ile Ocak 2011 tarihleri ortasında Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları MYK üyesi olarak misyon yapan Adıgüzel, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Lider Yardımcılığı vazifesinde bulundu. 34. Olağan Kurultay’da, 18. Harika Kurultay’da ve 36. Olağan Kurultay’da Parti Meclisi üyeliğine seçildi.

25, 26 ve 27. Periyotta İstanbul milletvekili seçilen Adıgüzel, Şubat 2018’den bu yana Cumhuriyet Halk Partisi Bilgi ve Bağlantı Teknolojilerinden Sorumlu Genel Lider Yardımcılığı misyonunu yürütmektedir. 26. yasama periyodunda TBMM AB Ahenk Komitesi, Türkiye-AB Karma Parlamento Kurulu, Etraf Komitesi ve CHP Bayan Çocuk Hak ve İhlalleri İnceleme ve İzleme Kurulu üyeliği yapan Adıgüzel, âlâ seviyede İngilizce bilmektedir.

Adıgüzel, Sosyolog Elif His Adıgüzel ile evli, bir çocuk babasıdır.