Peskov, Kremlin’e yapılan İHA hücumları nedeniyle ABD’yi suçladı

tarafından
33
Peskov, Kremlin’e yapılan İHA hücumları nedeniyle ABD’yi suçladı

Peskov, başşehir Moskova’da gazetecilere, Kremlin’e Ukrayna’nın yaptığı belirtilen İHA akınlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Amerikalı ve Ukraynalı birtakım yetkililerin, hücumların “düzmece” olabileceğine yönelik açıklamalarına reaksiyon gösteren Peskov, “ABD ve Ukrayna’daki bu saldırıyı inkar etmeye yönelik teşebbüsler son derece gülünç.” tabirini kullandı.

Peskov, atakların gerisinde ABD’nin bulunduğunu vurgulayarak “Bu tıp terör aksiyonlarına yönelik kararların Kiev’de değil Washington’da alındığını biliyoruz. Kiev kendisine söyleneni yapıyor.” dedi.

Saldırı gayelerinin ABD tarafından Ukrayna’ya iletildiğini savunan Peskov, “Kiev, atak araçlarının seçimi konusunda da her vakit özgür değil. Bu da çoklukla okyanus ötesinden belirleniyor. Bu durumun çok yeterli farkındayız.” değerlendirmesinde bulundu.

PUTİN ÇALIŞMALARINI KREMLİN’DE SÜRDÜRÜYOR

ABD’nin, Rusya ile Ukrayna ortasındaki çatışmaya müdahil olmaması gerektiğini vurgulayan Peskov, “Washington’ın bizim bunu bildiğimizi anlamasını ve çatışmaya bu formda direkt müdahil olmanın ne kadar tehlikeli olduğunun farkında olmasını sağlamak çok kıymetli.” tabirini kullandı.

Rusya’nın ataklara vereceği cevapla ilgili detaya giremeyeceğini belirten Peskov, “Her halükarda, ülkemizin çıkarları doğrultusunda düşünülmüş, atılacak uygun adımlardan bahsedebiliriz.” dedi.

Peskov, akınların akabinde Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’in bugün Kremlin’deki ofisinde çalışacağı bilgisini paylaşarak 9 Mayıs’ta Kızıl Meydan’da düzenlenecek geçit merasiminde de hitabını gerçekleştireceğini söyledi.