PlayStation’ın ünlü sesinin bestekarı Tohru Okada ömrünü yitirdi: Milyonlarca beşere dokundu

tarafından
41
PlayStation’ın ünlü sesinin bestekarı Tohru Okada ömrünü yitirdi: Milyonlarca beşere dokundu

Japon bestekar Tohru Okada, 73 yaşındayken kalp yetmezliği nedeniyle hayatını yitirdi.

Okada’nın bir modülü olduğu rock kümesi Moonriders, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, “Toru Okada ile uzun müddet birlikte çalışmış olan herkese ve onun müziğini seven tüm hayranlarına en içten şükranlarımızı sunuyoruz. Okada kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.” denildi.

Okada, geçen yıl omurgasındaki bir kırık nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.

Bununla birlikte, Okada’nın Nisan ayında yaşadığı kent olan Okayama’da Hyde Park Müzik Şenliği’nde sahne alması bekleniyordu. Moonriders, Okada’nın tıbbi tedavilerinin akabinde performans için fizikî olarak gereğince güçlü olduğundan emin olmak için “çok çalıştığını” belirtti.

Ancak, konserin Okada ve ailesine duyulan hürmet nedeniyle iptal edildiği duyuruldu.

MİLYONLARCA İNSANIN HAYATINDA YER ETTİ

Öte yandan, Okada’nın PlayStation’ın doğuşunda yaptığı katkı, yapıtının dünya çapında milyonlarca insanın çocukluğunda yer etmesini sağladı. İnsanların yaklaşık 30 yıldır hayatında olan Playstation’ın logosunun sesi hiçbir vakit eskimedi.

Okada ayrıyeten bir görüntü oyunu olan Crash Bandicoot reklamlarında kullanılan şarkıyı ve Üstün Smash Bros. oyunlarının müziklerini de bestekledi.

Diğer taraftan Okada’nın hayranları bestekarın vefatına üzüldüklerini fakat onun mirasına hürmet duyduklarını açıkladı. Pek çok Playstation oyuncusu toplumsal medyada, hayatları üzerindeki tesiri için Okada’ya minnettarlıklarını söz etti.