PSG’den teknik yöneticisi Christophe Galtier hakkında soruşturma

tarafından
40
PSG’den teknik yöneticisi Christophe Galtier hakkında soruşturma

Paris Saint-Germain (PSG), kulübün teknik yöneticisi Christophe Galtier‘in ırkçı ve İslamofobik tabirler sarf ettiğinin tez edilmesinin akabinde iç soruşturma başlatma kararı aldı.

Fransız BFMTV ve RMC Spor kanallarının haberine nazaran PSG, kulübün teknik yöneticisi Galtier’in Nice’i çalıştırdığı periyotta “Takımda bu kadar siyahi ve Müslüman olamaz” kelamlarını sarf ettiği tezi üzerine hususla ilgili iç soruşturma açtı.

PSG Kulübü Lideri Nasser Al-Khelaifi, Galtier’i PSG’ye transfer etmek için temasa geçtiği sırada, bilhassa İslam hakkındaki söylediği sav edilen sözlerden haberdar değildi.

Paris Saint Germain taraftar kümesi Paris Ultra Kolektifi’nin Twitter’dan hesabından yapılan açıklamada da Galtier olayının takibinde olunduğu tabir edildi.

Açıklamada, kelam konusu tezlerin doğruluğunun ispatlanması durumunda Galtier’in kulübün bünyesinde kalmasının kabul edilemez olduğu belirtilerek, kolektifin, her türlü ayrımcılığa karşı olduğu vurgulandı.

NE OLMUŞTU?

Nice Kulübünün eski lideri Julien Fournier, geçen dönem üst idareye gönderdiği elektronik postada, periyodun teknik yöneticisi Galtier’in “Takımda bu kadar siyahi ve Müslüman olamaz.” kelamlarını sarf ettiğini ileri sürmüştü.