“Rock Kraliçesi” olarak bilinen Rita Lee hayatını kaybetti

tarafından
28
“Rock Kraliçesi” olarak bilinen Rita Lee hayatını kaybetti

Brezilya’da “Rock Kraliçesi” lakabıyla tanınan ünlü müzikçi Rita Lee, 75 yaşında hayatını kaybetti. Brezilya basınında yer alan haberlerde, ülkenin “Rock Kraliçesi” Lee’nin, akciğer kanseri nedeniyle hayata gözlerini yumduğu kaydedildi. Toplumsal paylaşım sitesi Instagram’dan açıklamada bulunan Lee’nin ailesi, sanatkarın, Sao Paulo kentindeki meskeninde ömrünü yitirdiğini belirtti.

“Baila conmigo”, “Mania de voce” isimli yapıtlarıyla ülkede büyük şöhret edinen Lee, 2021’den bu yana akciğer kanseriyle gayret ediyordu. İki Latin Grammy olmak üzere sayısız ödül kazanan Lee; piyano, flüt, banjo, mızıka, klasik ve elektro gitarlar çalarak ülkede çok taraflı bir sanatçı olarak tanındı.

Şarkıcı-söz müellifi Lee, 47 yılı aşkın müddettir evli olduğu Roberto de Carvalho’dan 3 çocuk sahibi olmuştu. Sanatkarın, Sao Paulo’nun en büyük ikinci parkı Ibirapuera Park’ta düzenlenecek merasimle son seyahatine uğurlanacağı bilgisi paylaşıldı.

ÜLKEDE 3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Brezilya Devlet Lideri Luiz Inacio Lula da Silva, Lee’nin mevti nedeniyle ülkede 3 günlük yas ilan ettiklerini duyurdu.

Lee’nin vefatından büyük ıstırap duyduğunu belirten Lula da Silva, “Şarkıcı, kelam müellifi, aktris, multi-enstrümantalist. Vaktin ilerisinde bir sanatçı. ‘Rock kraliçesi’ unvanını uygunsuz buldu lakin mesleği boyunca bu lakabın hakkını verdi. Hayatta ve müzikte maçolukla çaba etti, kuşaklar uzunluğu bayanlara ilham verdi.” sözlerini kullandı.