Rusya: Ukrayna’nın Bakhmut’ta Rus savunma çizgisini yarmasına müsaade verilmedi

tarafından
30
Rusya: Ukrayna’nın Bakhmut’ta Rus savunma çizgisini yarmasına müsaade verilmedi

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus askeri birliklerinin Ukrayna’daki hareketlerine ait açıklamalarda bulundu.

Rus ordusunun Ukrayna’daki kimi maksatları vurduğunu aktaran Konaşenkov, “Rusya Silahlı Kuvvetleri, havadan ve denizden fırlatılan yüksek hassasiyetli uzun menzilli füzelerle Ternopil’de ve Dnipropetrovsk bölgesindeki Petropavlovka’da Ukrayna Silahlı Kuvvetleri birliklerinin konuşlandığı noktaları ve Batı ülkelerinden tedarik edilen silah, mühimmat ile askeri teknik araçların depolandığı yerleri vurdu. Hücumlar amacına ulaştı. Belirlenen tüm objeler vuruldu.” sözlerini kullandı.

Konaşenkov, Soledar ve Artyömovsk (Bakhmut) istikametinde çatışmaların sürdüğüne işaret ederek, Rus hava indirme birliklerinin dayanağıyla hücum müfrezelerinin Bahmut’un batı mahallerini ele geçirmek için gayret ettiğini belirtti.

Ukrayna birliklerinin Bahmut’un güneyinde ve kuzeyinde Rus birliklerinin savunmasını yarıp geçmek için büyük teşebbüslerde bulunduğunu söyleyen Konaşenkov, “Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin tüm taarruzları püskürtüldü. Rus birliklerinin savunmasının yarılmasına müsaade verilmedi.” diye konuştu.

KAYIPLAR

Konaşenkov, Rus ordusunun 4. Motorlu Tüfek Birliğinin Kumandanı Albay Vyaçeslav Makarov’un çatışmayı şahsen yönettiğini belirterek, Ukrayna ordusunun üçüncü saldırısı püskürtülürken komutanın ağır yaralandığını ve hayatını kaybettiğini lisana getirdi.

Saldırıların bir başkasında Rus birliklerinin askeri-politik işlerinden sorumlu kumandan yardımcısı Albay Yevgeniy Brovko’nun da öldüğünü kaydeden Konaşenkov, “Soledar-Artyömovsk istikametinde, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 400’den fazla askeri öldü ve yaralandı. 12 tank, 18 askeri araç, 2 zırhlı araç ve 1 D-20 obüs imha edildi.” halinde konuştu.

Konaşenkov ayrıyeten Hmelnitski kentinde Ukrayna ordusuna ilişkin cephaneliğin yok edildiği bilgisini paylaşarak, Donetsk bölgesinde Novogorodovka yerleşim ünitesi yakınlarında Ukrayna’ya ilişkin Su-27 savaş uçağının düşürüldüğünü söz etti.