Rüzgarda sürüklenen yamaç paraşütçülerine ve beraberlerindeki yolculara ulaşıldı

tarafından
32
Rüzgarda sürüklenen yamaç paraşütçülerine ve beraberlerindeki yolculara ulaşıldı

Ölüdeniz Mahallesi’ndeki Babadağ’dan yamaç paraşütüyle uçuş yapan kimi pilotlar, kuvvetli rüzgarın tesiriyle sürüklenerek iniş alanından uzaklaştı.

İlçe merkezinde ve dağ yamaçlarında paraşüt düştüğünü görenlerin durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirmesi üzerine bölgeye sıhhat, itfaiye, polis, Jandarma Arama Kurtarma Timi (JAK) ile arama kurtarma grupları sevk edildi.

Rüzgara kapılan 10 tandem (ikili), 6 single (tekli) paraşütçünün kimileri dağ eteklerine kimileri da ilçede farklı yerlere düştü.

İhbarlar ve pilotların pozisyon bilgisini paylaşması üzerine birinci olarak 9 pilot ile 9 yolcusuna ve teklide 5 paraşüt pilotuna ulaşıldı. Bunlardan kimilerinin yaralı olduğu görüldü.

HELİKOPTERLERLE KURTARILDI

Yeri tespit edilemeyen iki paraşütü arama çalışmalarında, bir pilotun, uygun bir yere iniş yaptığı ve sıhhat durumunun yeterli olduğu bilgisine ulaşıldı.

Öte yandan gruplar, Mendos Dağı eteğine düşen öteki pilot ve yolcusuna ulaştı. Pilotun ve yolcusunun yaralı olduğunu gören takımlar, sert arazi ile olumsuz hava şartları nedeniyle bölgeye helikopter talebinde bulundu.

Bölgeye Aydın Jandarma Filo Komutanlığı helikopteri görevlendirildi. Yaralı pilot Uğur G. helikopterle, yolcusu ise ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Pilotun hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Olayda yaralanan 7 kişinin ilçedeki hastanelerde tedavilerinin devam ettiği bildirildi.