Sağlık-Sen’den kamuda kapsamlı maaş ıslahatı talebi

tarafından
36
Sağlık-Sen’den kamuda kapsamlı maaş ıslahatı talebi

Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, kamudaki 700 binden fazla kamu personelinin mali ve toplumsal haklarının belirlendiği Kamu Toplu İş Kontratları Çerçeve Protokolü’nü kıymetlendirdi.

Emek ve ekmek çabası veren sendikacı olarak, kamu çalışanlarına ya da taban fiyata yapılan iyileştirmelere itirazlarının mümkün olmadığını belirten Doğan, açıklamasında şu tabirleri kullandı:

“İyileştirmeler aksine memnuniyet vericidir. Lakin bu düzenlemeler yapılırken hak savunuculuğunu yaptığımız memurlarımızın, doktorlarımızın, hemşirelerimizin göz gerisi edilmesine, davetlerine kayıtsız kalınmasına, taleplerinin karşılanmamasına da istek göstermemiz mümkün değildir. Bu bağlamda, kapsamlı bir kamu maaş ıslahatı elzemdir, kaçınılmazdır.”

Doğan, aldığı eğitim, yaptığı iş, üstlendiği risk ve yüklendiği sorumluluk ile birebir doğrultuda gelir elde etmenin hemşirenin, doktorun, sıhhat teknisyeninin, teknik işçinin ve memurun en doğal hakkı olduğunu belirterek, “Geldiğimiz noktada atılan adımlar, yaşanan gelişmeler kamuda iş barışını tehlikeye sokmaktadır. Kamuda fiyat istikrarının bozulmasına, izi silinmeyecek hasarlara yol açılmasına müsaade edilmemelidir.” değerlendirmesinde bulundu.