Sarıyer’de İETT otobüsü evvel direğe akabinde arabaya çarptı

tarafından
33
Sarıyer’de İETT otobüsü evvel direğe akabinde arabaya çarptı

Maslak Büyükdere Caddesi Sarıyer istikametinde meydana gelen kazada, trafik ışıklarında bekleyen arabaya çarpmamak için hareket yapan otobüs sürücüsü yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda duramayarak Kent Güvenlik İdare Sistemi kameralarının bulunduğu direğe çarptı. Kayan otobüs, direği devirdikten sonra arabaya çarptı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken trafikte yoğunluk oluştu.

“FREN TUTMADI DİREĞE VURDUM”

Otobüs sürücüsü Nebi Altun, “İşe gidiyordum. Araba şoförü önümde gidiyordu. Sarı ışık yandı. Geçer diye iddia ettim. Geçmedi. Durdu. Ben de vurmamak için sola kırdım. Direğe vurdum. Dönerken arabaya çarptım. Otobüs boştu. Yeni işe gidiyordum” dedi.

“KAÇMAYA ÇALIŞTIM”

Otomobil şoförü Cahit Alav, “Beşiktaş’tan Sarıyer’e hakikat gidiyordum. Kırmızı ışık yandı. Kırmızı ışıkta durdum. Baktım otobüs kızaklayarak geliyor. Geldiği üzere kaçmaya çalıştım. Otobüs direğe vurdu sonra da benim arabaya geriden vurdu. Yağmur nedeniyle kaydı” diye konuştu.

Kaza nedeniyle trafikte yoğunluk oluştu. Devrilen direk itfaiye ve trafik polislerinin çalışmaları sonucu yoldan kaldırıldı. Kaza yapan otobüsün çekilmesiyle yol yine trafiğe açıldı.