Sihir Müzesi ziyaretçilerini bekliyor

tarafından
44
Sihir Müzesi ziyaretçilerini bekliyor

Ünlü sihirbazların sahne kostümleriyle şov materyallerinin yer aldığı İstanbul Sihir Müzesi, ziyaretçilerini fantastik ve sihir dolu bir seyahate davet ediyor. Beyoğlu’ndaki Polat Piyalepaşa Çarşı‘da açılan yer, sihir ve illüzyon meraklılarına farklı tecrübe alanları da sunuyor Hayal Mühendisleri takımının hayata geçirdiği müzenin kurucusu Koray Özdemir, “Burası bizim takımımızın en son hayallerinden bir adedinin gerçeğe dönüşmüş hali. Burası bir saat kulesi. 6 katlı ve her katında diğer bir sürpriz var” dedi.

Müzenin küratörü birebir vakitte illüzyonist, oyuncu ve çocuk sihirbazı Fatih Ermiş ise uzun yıllardır çocuklarla bir arada çalıştığını ve drama dersleri verdiğini söyledi. Kovid-19 salgını devrinde sahnelerden uzaklaştığını lisana getiren Ermiş, Hayal Mühendisleri grubuyla tanıştığını ve Sihirbaz Okulu başlıklı marka çalışması yaptıklarını anlattı.

Sihirbazlık Okulunda sihirbazlık atölyeleri ve şovlar düzenlediklerini kelamlarına ekleyen Ermiş, “Türkiye’nin birinci illüzyon tiyatrosunu oluşturduk. Bunun ismine de Sihirbaz Okulu dedik ve çok başarılı oldu. Yaklaşık bir buçuk yıldır devam eden başarılı bir yapım oldu. Daha sonra Sihir Müzesi fikri ortaya çıktı” dedi.

ZİYARETÇİLER İLLÜZYON GÖSTERİSİNİN KESİMİ OLUYOR

Müzede ziyaretçilerin sihir oyunlarını deneyimleyebildiğini de vurgulayan Fatih Ermiş, “Burada ‘kız kesme’ diye tabir edilen oyunlar mevcut ya da sihirbazlık dünyasından gelen metamorfoz dediğimiz bir diğer sandık oyunu var. Kimi yer değiştirme, kaçış üslubu büyük oyunlar da burada görülebiliyor. Hatta kimilerinin içerisine ziyaretçilerimiz girip fotoğraf çekilebiliyor. Yani bir illüzyon gösterini izlemeyip, o illüzyon gösterisinin içine girmiş oluyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin birinci Sihir Müzesi’nde dünyaca ünlü Türk sihirbazı Zati Sungur, Sihirbaz Mandrake (Ertuğrul Işınbark), Mr. Magic (Erdinç Demiray), Türkiye’nin birinci ve tek bayan sihirbazı Lady İlkay (İlkay Özdemir) ve Abrakadabra’nın (Lütfi Demirtok) şovlarında kullandığı şapkalar, asalar, kartlar, kız kesme numarasında kullanılan kutular ve kostümler üzere illüzyon sanat tarihine dair değerli eşyalar yer alıyor.

Sihirbazların hayatını anlatan, birçok fotoğraf, görüntü ve evrakın de sergilendiği müze, pazartesi hariç her gün 11.00’den 18.00’e kadar ziyaret edilebiliyor.